Przesunięty przez: C77 2013-02-21, 12:36 |
HELP: Problemy, usterki, i takie tam ró?ne |
Autor |
Wiadomość |
aro05
Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8 LTZ
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 79 Skąd: Francja
Poziom: 7
|
Wysłany: 2013-08-17, 17:29 wyciek oleju
|
|
|
dzis zauwazylem wyciek oleju z przodu z prawej strony. Mozliwe ze trwa to juz od jakiegos czasu (parkowalem w croznych miejscach wiec nie moglem zauwazyc). Sprawdzilem poziom oleju i jest prawidlowy. Chodzi wiec moze o amortyzator przedni? Ktos z was mial podobny problem? |
|
|
|
 |
aro05
|
Wysłany: 2013-08-21, 14:50
|
|
|
Wczoraj wybralem sie do ASO. Okazalo sie, ze to olej ze skrzyni biegow. Dokrecili sruby (mogly sie poluzowac) a za 2 tygodnie mam umowic sie na zmiane uszczelek. Wszystko w ramach gwarancji. |
|
|
|
 |
esjot [Usunięty]
Poziom: 32
|
Wysłany: 2013-08-21, 14:52
|
|
|
aro05 napisał/a: | Wczoraj wybralem sie do ASO. Okazalo sie, ze to olej ze skrzyni biegow |
Ale olej mam nadzieję dolali do prawidłowego poziomu? |
|
|
|
 |
aro05
|
Wysłany: 2013-08-21, 20:18
|
|
|
tak, oczywiscie uzupelnili:) zapomnialem dodac |
|
|
|
 |
Krzys_159
Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 38 Skąd: Michalowice
Poziom: 4
|
Wysłany: 2013-10-19, 22:45 Re: wyciek oleju
|
|
|
aro05 napisał/a: | dzis zauwazylem wyciek oleju z przodu z prawej strony. Mozliwe ze trwa to juz od jakiegos czasu (parkowalem w croznych miejscach wiec nie moglem zauwazyc). Sprawdzilem poziom oleju i jest prawidlowy. Chodzi wiec moze o amortyzator przedni? Ktos z was mial podobny problem? |
Piszesz że po prawej stronie ale jak stoisz twarzą d przody samochodu czy plecami?
Bo u mnie pojawił się wyciek ale z lewej strony samochodu, przyjmując orientację jak bym w nim siedział. |
_________________ QWERT |
|
|
|
 |
tpi0
Model Samochodu: Ford Focus, Chev'i Orlando LTZ 1,8+LPG
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2013 Posty: 29 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-01-30, 16:16
|
|
|
Właśnie pojawił mi się dziwny problem: nie mogę odpalić samochodu za pierwszym razem, nawet jak się na chwilę zatrzymam i zaraz odpalam. Do tego dochodzą inne objawy: raz świeci mi się kontrolka kontroli trakcji, innym razem spadają mi obroty i silnik ma tendencje do gaśnięcia. Ja wiem że są mrozy ale samochód nie ma jeszcze roku więc to chyba nie sprawa akumulatora? |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2014-01-30, 16:22
|
|
|
Widzę, że masz LPG. Czy próbowałeś wymusić tylko działanie benzyny? Tj. żeby LPG nie działał w trybie auto przełączania, tylko, żeby na pewno działał jedynie na benzynie? Nie wiem jaką masz instalację, ale może spróbuj odłączyć LPG przez wypięcie bezpiecznika i sprawdź jak auto wtedy się zachowuje? |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|
|
|
 |
tpi0
|
Wysłany: 2014-01-30, 16:50
|
|
|
Tak, wyłączyłem gaz - bo to była moja pierwsza myśl. Ale działanie samochodu nie poprawiło się. Natomiast po wyłączeniu silnika auto zaczęło przez jakiś czas pracować poprawnie. Przez jakiś czas jeździłem tylko na benzynie i problemy z odpalaniem są cały czas ale nie było już zauważalnych spadków obrotów. |
|
|
|
 |
tpi0
|
Wysłany: 2014-01-31, 15:54
|
|
|
Chyba jednak coś jest z gazem, wczoraj tak się dławił, że pojawiała się kontrola engine check oraz właczyła kontroli trakcji na stałe, po przełączeniu silnik zaczął pracować normalnie, udaje mi się też odpalać za pierwszym razem. |
|
|
|
 |
Barbarosg
Model Samochodu: Chevrolet orlando
Poziom: 1
|
Wysłany: 2014-02-08, 14:40
|
|
|
Witam
Mam problem z fabrycznym zestawem głośnomówiącym bluetooth w wersji LTZ z 2013 r. Nie wiem tylko czy problem leży po stronie telefonu czy samochodu. Niedawno zmieniłem telefon z samsunga galaxy SII na sony xperie Z1. Na samsungu wszystko było ok. Telefon się parował i wszystkie funkcje działały tzn. Mogłem odbierać i kończyć rozmowę przyciskami na kierownicy, z poziomu wyświetlacza samochodu miałem też dostęp do książki telefonicznej i wykazu połączeń. Po zmianie telefonu sytuacja się zmieniła. Telefon paruje się bez problemu ale nie mogę odebrać rozmowy z kierownicy, nie ładuje się też książka telefoniczna. Prawidłowo działa tylko przekazywanie dźwięku na głośniki samochodu. Tzn. Jak już odbiorę rozmowę w samochodzie z poziomu telefonu to normalnie prowadzę rozmowę przez zestaw głośnomówiący. Byłem w tej sprawie w serwisie ale nic konstruktywnego nie poradzili.
Może ktoś ma podobny problem? Mój telefon to Sony Xperia Z1 z androidem 4.3. |
|
|
|
 |
tpi0
|
Wysłany: 2014-02-12, 17:33
|
|
|
I sprawa wyjaśniona, padły wtryskiwacze od gazu. |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2014-02-12, 18:58
|
|
|
tpi0 napisał/a: | I sprawa wyjaśniona, padły wtryskiwacze od gazu. | Ile tys. km wytrzymały? To był Sequent 24.11 zakładany w ASO? |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|
|
|
 |
tpi0
|
Wysłany: 2014-02-18, 09:43
|
|
|
Zakładałem w salonie, wytrzymały 13 tys. |
|
|
|
 |
Krzys_159
Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 38 Skąd: Michalowice
|
Wysłany: 2014-02-22, 21:33
|
|
|
Witam
Czy ktoś miał coś takiego:
Zapalenie się w czasie jazdy kontrolki inspekcji z jednoczesnym zjechaniem wskaźnika poziomu paliwa do zera? Nadmieniam że od ostatniego przeglądu nie upłynął rok ani nie przejechałem 15 tys. km.
Może ma to związek z założeniem instalacji LPG?
dywagacje: jeżeli komputer przelicza jaki dystans można przejechać na paliwie które jest w zbiorniku, a jadąc na gazie lecą kilometry a nie ubywa paliwa więc może komputer nie ma takiego algorytmu u wtedy świeci jako błąd??????
Pozdrawiam |
_________________ QWERT |
|
|
|
 |
comtv

Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Mar 2012 Posty: 101 Skąd: Katowice
Poziom: 9
|
Wysłany: 2014-02-22, 22:08
|
|
|
Chyba każdy to miał, kto ma LPG. Ja z tym walczę już dwa lata. Serwisy rozkładają bezradnie ręce. Na razie nie ma na to rady i trzeba z tym żyć. Jest na forum jeden właściciel Cruza, któremu serwis coś tam grzebał i podobno pomogło.... |
|
|
|
 |
|