Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-16, 09:51
Nawigacja - upgrade map
Autor Wiadomość
michalszy

Model Samochodu: Captiva 2011
Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 1
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2011-06-14, 16:12   Nawigacja - upgrade map

Hej,

ojciec stał się właśnie posiadaczem Captiva 2011 a że nie jest już człowiekiem młodym i nowe technologie nie są jego mocną stroną to jak zawsze tłumaczę mu wszystko.
Testowałem właśnie nawigację i z przykrością stwierdziłem, że mapy nawigacji są mocno nieaktualne i niedokładne. Niestety nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na temat ostatniej ich wersji.
Teraz mam
Wersja danych mapy (Europa): V2.0-Build091230
Wersja oprogramowania nawigacji: V2.0-Build100917
Czy ktoś wie jaka jest ostatnia wersja? W instrukcji jest napisane, że po nową wersję na map na karcie sd powinno się zgłosić do dealera. Czy nowa wersja map jest płatna czy bezpłatna, np. w czasie okresu gwarancji samochodu?

Sam używam NaviExperta na androidzie i wg mnie jest o wiele lepszy, ale nie ma co porównywać nawigacji offline i online a poza tym skoro już jest wbudowana nawigacja to dobrze by było gdyby mapy w niej były aktualne.

Pozdrawiam
MiChalSzy
_________________
Pozdrawiam
MiChalSzy
 
     
awiacek 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 5
Skąd: z mamy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2011-06-15, 07:55   Re: Nawigacja - upgrade map

michalszy napisał/a:
Hej,

ojciec stał się właśnie posiadaczem Captiva 2011 a że nie jest już człowiekiem młodym i nowe technologie nie są jego mocną stroną to jak zawsze tłumaczę mu wszystko.
Testowałem właśnie nawigację i z przykrością stwierdziłem, że mapy nawigacji są mocno nieaktualne i niedokładne. Niestety nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na temat ostatniej ich wersji.
Teraz mam
Wersja danych mapy (Europa): V2.0-Build091230
Wersja oprogramowania nawigacji: V2.0-Build100917
Czy ktoś wie jaka jest ostatnia wersja? W instrukcji jest napisane, że po nową wersję na map na karcie sd powinno się zgłosić do dealera. Czy nowa wersja map jest płatna czy bezpłatna, np. w czasie okresu gwarancji samochodu?

Sam używam NaviExperta na androidzie i wg mnie jest o wiele lepszy, ale nie ma co porównywać nawigacji offline i online a poza tym skoro już jest wbudowana nawigacja to dobrze by było gdyby mapy w niej były aktualne.

Pozdrawiam
MiChalSzy

Zawsze nawigacje wbudowane mają gorsze mapy i update-y wychodzą z dużym opóźnieniem. Posiadam pewnie taką samą wersję co twój ojciec (nie sprawdzałem wersji) i co do zachodniej europy to nie mam zastrzeżeń.... polska mapa (środkowa - wschodnia europa) jest mniej dokładna.
Plusem tej nawigacji jest to że posiada możliwość nawigowania bez sygnału z GPS-a, ma wbudowany żyrokompas tzw. Gyro z DR - więc tunele i miasta nie są tak straszne jak dla nawigacji przenośnych.
_________________
 
     
WINDBAL 
2.2 D

Model Samochodu: Captiva
Wiek: 40
Dołączył: 08 Paź 2011
Posty: 1
Skąd: Tychy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2011-10-08, 08:10   Re: Nawigacja - upgrade map

Witam Was,

ostatnio stałem się posiadaczem nowej Captivy ogólnie jestem zadowolony ale nawigacja to koszmar. Jeżeli ktoś zdąbędzie jakimś ceudem lepsze mapy to niech się tym podzieli. Jak mi się uda coś takiego osiągnąć to dam zanć.

pzdr
JS
 
     
IrD 

Model Samochodu: Captiva 2,4L FWD MT 2011
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 5
Skąd: Katowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2012-06-05, 15:33   Aktualizacja

Witam,
właśnie się dowiedziałem, że jest już nowa wersja softu.
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-06-07, 20:35   

Zgadza się, niebawem ASO powinny mieć możliwość aktualizacji nawigacji w Captivach.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2014-12-21, 15:43   

Czy przez ostatnie 1,5 rou pojawiły się jakieś nowe mapy do fabrycznej nawigacji?
 
     
marcinsobi 

Model Samochodu: Captiva 2.2
Wiek: 42
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 13
Skąd: Police ,SE
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-17, 15:10   

Tak zapytam ,bo nie mogę znaleźć nigdzie info ,jak się nazywa navi w captivie 2011 (navi 600-navi 900)czy jakoś inaczej ?
Zastanawiam się nad kupnem map na karcie SD z navi 900 opla i nie chce wywalić kasy niepotrzebnie ,czy w ogóle będą one działać ?
Wie ktoś ?
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-27, 17:25   

Jako, że moja nawigacja potrafiła czasem wywalić błąd na ekranie i zawiesić się to złożyłem reklamację. W dniu dzisiejszym wgrano mi nowy soft (z marca 2014), który ma rozwiązać problem. Mam wrażenie, że działa znacznie szybciej (widać to podczas wpisywania adresu). Dodatkowo zaktualizowano też mapy ale są one i tak z 2013r. (czerwiec).
 
     
marcinsobi 

Model Samochodu: Captiva 2.2
Wiek: 42
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 13
Skąd: Police ,SE
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-29, 08:35   

a czy możesz podać jaka masz wersje ?
u mnie jest V2.0 build 130313+mapy V2.0 build 120301 i powiedzieli mi ze to są najnowsze jakie wyszły ale coś mi się wierzyć nie chce
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-29, 17:32   

Teraz mam:
Soft - V2.0-Build140307
Mapy - V2.0-Build130615

Wgrywali u Bogackiego na Mieszka I więc pewnie tam możesz się udać po upgrade.

Mapy obejmują np. przebudowaną ulicę Struga i nowy zjazd na Wielgowo z autostrady (ale o dziwo bez nowej drogi na Dąbie).
 
     
marcinsobi 

Model Samochodu: Captiva 2.2
Wiek: 42
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 13
Skąd: Police ,SE
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-29, 18:32   

Co im konkretnie powiedzieć bo jak dzwoniłem do nich to nic nie wiedzieli o zadnych aktualizacjach i ile to kosztowało
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-29, 21:24   

Jakiś miesiąc temu zgłosiłem problem z zawieszającą się nawigacją. Udało mi się zrobić zdjęcie z komunikatem o błędzie na ekranie. Skontaktowali się z producentem i dostali aktualizację (mówili coś o płycie ale być może była to karta SD). Wgrywanie zajęło trochę ponad godzinę. Usługa była bezpłatna w ramach gwarancji bo ja nie zlecałem aktualizacji map - to zrobiono "przy okazji" z czego zresztą bardzo się cieszę.
Myślę jednak, że skoro mają ten soft to mogą odpłatnie wgrać na życzenie klienta.
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-08-15, 17:20   nawigacja

Czy ktoś z kolegów na forum ma i wie jak wgrac IGO mapy dzieki za pomoc
 
     
Korneliusz 

Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 125
Skąd: Szczecin
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 5/22
 22%
Wysłany: 2015-08-17, 18:21   

Do fabrycznej navi prawdopodobnie nie da się wgrać innej mapy niż dedykowana.
A do IGO na winCE 6 mogę Ci podać linki. Tylko czy je wykorzystasz ?
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-11-05, 17:20   A ktoś prubował i się udało dajcie znać

http://forum-chevrolet-ca...on-de-sygic.htm
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: