Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-12-17, 17:59
Zewn?trzne lusterka i centralny zamek
Autor Wiadomość
awiacek 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 5
Skąd: z mamy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2011-05-27, 15:00   Zewnętrzne lusterka i centralny zamek

Hello,

Czy można ustawić automatyczne zamykanie centralnego zamka gdy prędkość samochodu będzie wyższa niz (np 30km/h) - coś takiego miałem w poprzednim aucie.
Druga sprawa dotyczy lusterek, ze względu, że w Captivie są sporych rozmiarów czy można ustawić automatyczne składanie ich po wyjęciu kluczyka ?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-05-27, 16:04   

awiacek napisał/a:
Czy można ustawić automatyczne zamykanie centralnego zamka gdy prędkość samochodu będzie wyższa niz (np 30km/h) - coś takiego miałem w poprzednim aucie.


To o co pytasz jest uzależnione od tego czy Twoja centralka alarmu ma tą opcję jeśli tak to wystarczy to wprogramować wg instrukcji dodanej do alarmu. Z reguły jest to opcja która pozwala ryglować drzwi tuż po przekręceniu kluczyka.

Napisz co to za alarm model firma.

awiacek napisał/a:
Druga sprawa dotyczy lusterek, ze względu, że w Captivie są sporych rozmiarów czy można ustawić automatyczne składanie ich po wyjęciu kluczyka ?


Jest to możliwe ale to już jest ingerencja w instalację elektryczną samochodu.
 
     
awiacek 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 5
Skąd: z mamy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2011-05-27, 18:46   

Trochę dziwi mnie to, że ryglowanie drzwi ma to robić alarm. Poprzednie moje auto a była nim Skoda miała to rozwiązane poprzez moduł tzw. komfortu, i było to niezależne od alarmu.

Druga sprawa o lusterkach to też było załatwiane przez moduł komfortu.

Czy w Chevrolet-cie (Opel-u) nie ma takiego modułu ?

Powiem, że mam doświadczenie z samochodami grupy VAG (Audi, VW, Seat, Skoda) i tam większość rzeczy ustawia się poprzez złącze diagnostyczne bez jakiejkolwiek ingerencji w instalację elektryczną.
Captiva jest pierwszym moim Chevrolet-em, więc proszę o wyrozumiałość.
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-05-27, 20:16   

awiacek, dowiedz się dokładnie w ASO ale podejrzewam że Chevrolet nie posiada ww funkcji.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: