Wymiana przedniej szyby |
Autor |
Wiadomość |
Marekkk
Model Samochodu: evanda
Poziom: 2
|
Wysłany: 2016-09-16, 00:37 Wymiana przedniej szyby
|
|
|
Witam ponownie kolegów, i przepraszam jeśli dubluję temat.
Po kupnie używanego baku, współpraca moja i evandy układa się świetnie. Cudowny samochód jak za takie pieniądze, ale...
Ale przednia szyba doprowadza mnie do szaleństwa. Jest praktycznie zużyta, jazda w deszczu to koszmar, nowe wycieraczki nic nie dają, nic nie widać. Wczoraj w nocy oglądałem nagranie z kamerki i światło uwidoczniło jak mocno szyba jest porysowana. Postanowiłem że ją wymienię, chociaż szkoda mi pieniędzy - ale to za duże ryzyko tak jeździć, zwłaszcza chodzi mi o deszcz a idzie jesień.
W "suchy" dzień jeździ się dobrze, ale ryski irytują strasznie.
Panowie, jaką szybę kupić i gdzie najlepiej?
Kur.., prawie tysiak poszedł na wymianę sprzęgła które było dobre (zawadzało o dywanik), byłoby na szybę, no ale za głupotę się płaci
Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
MarcinekNu2
Model Samochodu: Evanda
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Lip 2015 Posty: 151 Skąd: Puławy
Poziom: 11
|
Wysłany: 2016-09-16, 08:44
|
|
|
Czyli problem kiepskich szyb to nie tylko mój przypadek. Mam Evandę z 2004 roku i szyba przednia ma miliardy malutkich rysek. Jakby ktoś papierem ściernym ją obrabiał. Miałem Nubirę z 99 roku i szyby chyba były w lepszym stanie a samochód miał 15 lat i 260 tyś km nalatane. Też się zastanawiałem nad wymianą szyby, mam AC szyba i mógłbym jej pomóc rozstać się z tym samochodem ale podobno szyby zakładane z AC są kiepskiej jakości. Oryginał będzie pewnie bardzo drogi, a samochód nie wart dokładania takiej kwoty. |
|
|
|
 |
Todzik
|
Wysłany: 2016-09-20, 19:26
|
|
|
Witam
W sprawie wymiany szyb przednich w Evandzie jestem chyba leaderem
Juz niestety 2 razy to robiłem-niestety pęknięcia nie wiadomo skad.
Koszt 750 zł i jak pamietam tylko w Koszalinie na magazynie mieli-NordGlass |
|
|
|
 |
etac
Prezes CTP
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 1794 Skąd: SBE
Poziom: 35
|
|
|
|
 |
MarcinekNu2
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Lip 2015 Posty: 151 Skąd: Puławy
Poziom: 11
|
Wysłany: 2016-09-21, 09:04
|
|
|
Todzik napisał/a: | Koszt 750 zł i jak pamietam tylko w Koszalinie na magazynie mieli-NordGlass |
A jak z jakością szyb NG? |
|
|
|
 |
Todzik
|
Wysłany: 2016-09-21, 12:17
|
|
|
Nie narzekam.Teraz szyba ma ponad 2 lata i wszystko z nia dobrze.
I co dziwne-od kiedy ubezpieczylem szyby w OC juz nie mam problemow z peknieciami |
|
|
|
 |
Marekkk
|
Wysłany: 2016-09-26, 12:07
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Właśnie patrzę na allegro i dlaczego te szyby piszą że są zielone? I warto takie coś brać? http://allegro.pl/nowa-cz...5128647531.html
Czy może lepiej próbować używaną kupić? Boję się że zamówię szybę z allegro, i przy montażu wyjdzie że nie pasuje, jak to sprawdzić żeby na 100% wszystko pasowało? Niestety u mnie nie ma miejsca, gdzie można kupić szybę i na miejscu wstawić
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Wesley
Model Samochodu: Epica 2.0 + gazownia
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 29 Cze 2015 Posty: 64 Skąd: Warszawa
Poziom: 6
|
Wysłany: 2016-09-26, 21:06
|
|
|
Jesteś z wawy, szyba też Zadzwoń, umów się, podjedź i pewnie wszystko będzie wiadome |
|
|
|
 |
Marekkk
|
Wysłany: 2016-09-27, 14:05
|
|
|
Obecnie przebywam gdzie indziej, więc nie jest tak łatwo. Ale mechanik dał mi numer, zadzwoniłem i gość przyjedzie wymienić nową szybę za 450zł.
W sumie fajnie, nie stracę czasu na dojazdy i jak kupią złą szybę to ich problem, nie mój. |
|
|
|
 |
|