Aveo 1.4 16v instalacja gazowa |
Autor |
Wiadomość |
Wojtunio
Model Samochodu: Aveo
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-07-16, 20:42 Aveo 1.4 16v instalacja gazowa
|
|
|
Witam Panowie z góry podkreślam, że zakładam nowy temat ponieważ nie było na forum konkretnych odpowiedzi odnośnie tego jaką instalację maja użytkownicy w swoich aveo. Przechodząc do mojego pytania. Chcę włożyć do swojego aveo instalację gazową, a konkretnie zastanawiałem się nad instalacją firmy brc. Chciałbym Was zapytać co myślicie o tych instalacjach ? czy się sprawdzają w tych silnikach i czy może ktoś ma brc w swoim aveo i może mi napisać czy jest zadowolony. Rozglądałem się już w sieci za opiniami i jest sporo pozytywnych o brc dlatego nad nią się zastanawiam. |
|
|
|
 |
Anteko
Model Samochodu: Aveo T300
|
Wysłany: 2016-07-17, 08:09
|
|
|
Witaj kolego. Ja mam u siebie wsadzone brc sequent 32 i nie mam z tym żadnych problemów, a robię długie trasy. Jedyne co pamiętać to serwisy i wymiana filtrów. W drugim aucie mam kit albę, też nie narzekam. Jak będziesz gazował to rozejrzyj się za dobrym gazownikiem bo od niego ta przygoda głównie się zaczyna... |
|
|
|
 |
Wojtunio
|
Wysłany: 2016-07-17, 10:32
|
|
|
A możesz mi coś napisać jak z serwisowaniem takiej instalacji ? często trzeba do niej zaglądać i jak z kosztami ? |
|
|
|
 |
C330
Model Samochodu: chevrolet Aveo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Cze 2011 Posty: 13 Skąd: Olsztyn
Poziom: 2
|
Wysłany: 2016-07-25, 17:42
|
|
|
serwis brc 24 to koszt ok 80zł (duży przegląd- 2 filtry) lub ok 50zł mały (1 filtr) ale to raz na 15 tys km. najwazniejsze jest to aby je zmieniać złego słowa nie powiem o brc- mam już 170tys nalatane i oprócz wymian filtra prawie nic nie robiłem - prawie bo jednak musiałem czyścić wtryski w myjce ultradzwiekowej (koszt to 80zł) wiec raczej tanio wychodzi |
|
|
|
 |
Wojtunio
|
Wysłany: 2016-07-25, 21:16
|
|
|
Dzięki właśnie o taką konkretną odpowiedź mi chodziło. Czyli koszta utrzymania takiej instalacji wcale nie są duże więc nie mam co się obawiać, że wiąże się to potem z drogim serwisowaniem. Podejrzewam, że zarówno sq24 jak i sq32 mają te same kwoty. Przymierzam się pod sq32, możliwe, że na tygodniu już dogadam temat i umówię się na założenie. |
|
|
|
 |
Anteko
Model Samochodu: Aveo T300
|
Wysłany: 2016-09-23, 18:44
|
|
|
Tak, jak pisał C330 serwis co około 15 tys km, wszystko też zależy od częstotliwości jazdy i instalacji. Wymieniasz głównie filtry, koszty też nie są ogromne i zależne od warsztatu jak się dogadasz. Ogólnie jak dbasz o instalacje to będzie się długo i dobrze spisywać. |
|
|
|
 |
|