dario
dario
Model Samochodu: Chevrolet Spark
Wiek: 55 Dołączył: 09 Lut 2016 Posty: 2 Skąd: Skierniewice
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-02-09, 20:09 Sterownik centralnego zamka - otwieranie drzwi pilotem
|
|
|
Na początek chciałem się z wszystkimi przywitać Proszę Was o porady i pomoc. A mianowicie chcę zamontować taki oto sterownik w drzwiach sparkusia od strony kierowcy http://allegro.pl/show_item.php?item=5974068043 , bo mam centralny zamek tylko na kluczyk bez pilotów. I mam w związku z tym szereg pytań - gdzie się podłącza przewody odpowiedzialne za sterowanie centralnym zamkiem wychodzące z kostki sterownika ? Niby schemat ma być przy tym zestawie ale wolałbym opanować temat wcześniej zanim sterownik zakpię, bo nie wiem czy sobie poradzę z montażem. Może macie taki schemat sterownika i podpowiecie co z czym trzeba połączyć ? Nie wiem również gdzie znaleźć jakieś zdjęcie jak zamontować w drzwiach kierowcy siłownik który by je otwierał. Ponoć jest to proste ale za co ten siłownik ma ciągnąć ? Rozumiem że za jakąś dźwignię zamka ? Jeżeli zdejmę boczek drzwi to powinienem się połapać co z czym ? O podłączeniu kierunkowskazów już nie wspomnę aby sygnalizowały otwieranie drzwi. Za wszystkie rady, linki z informacjami, filmiki będę bardzo wdzięczny A no i jeszcze na koniec pytanie gdzie kupię spinki, jakbym je uszkodził przy zdejmowaniu boczka drzwi ? Przepraszam za tak dużą ilość pytań |
|