Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/

Poprzedni temat «» Następny temat
Sterownik centralnego zamka - otwieranie drzwi pilotem
Autor Wiadomość
dario
dario

Model Samochodu: Chevrolet Spark
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2016-02-09, 20:09   Sterownik centralnego zamka - otwieranie drzwi pilotem

Na początek chciałem się z wszystkimi przywitać :-) Proszę Was o porady i pomoc. A mianowicie chcę zamontować taki oto sterownik w drzwiach sparkusia od strony kierowcy http://allegro.pl/show_item.php?item=5974068043 , bo mam centralny zamek tylko na kluczyk bez pilotów. I mam w związku z tym szereg pytań - gdzie się podłącza przewody odpowiedzialne za sterowanie centralnym zamkiem wychodzące z kostki sterownika ? Niby schemat ma być przy tym zestawie ale wolałbym opanować temat wcześniej zanim sterownik zakpię, bo nie wiem czy sobie poradzę z montażem. Może macie taki schemat sterownika i podpowiecie co z czym trzeba połączyć ? Nie wiem również gdzie znaleźć jakieś zdjęcie jak zamontować w drzwiach kierowcy siłownik który by je otwierał. Ponoć jest to proste ale za co ten siłownik ma ciągnąć ? Rozumiem że za jakąś dźwignię zamka ? Jeżeli zdejmę boczek drzwi to powinienem się połapać co z czym ? O podłączeniu kierunkowskazów już nie wspomnę aby sygnalizowały otwieranie drzwi. :cry: Za wszystkie rady, linki z informacjami, filmiki będę bardzo wdzięczny :) A no i jeszcze na koniec pytanie gdzie kupię spinki, jakbym je uszkodził przy zdejmowaniu boczka drzwi ? Przepraszam za tak dużą ilość pytań :-?

michal1

Model Samochodu: Spark M300
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2016-09-18, 22:25   

Udało Ci się zamontować centralny zamek w sparku ?

Odpowiedz do tematu