Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 15:56
Navi, GPS,DVD,DVBT-2 do Cruze
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-08-07, 01:13   

To na ebay'u - Amerykanie- wysyłają tylko do USA i Kanady, a jeśli wysyłają gdzieś dalej to mają worldwide shipping,
ale wtedy za samą przesyłkę koszą jak za zboże.

Ja tam rzadko kupuje <luzik>
bo raz że mają wszystko z reguły drożej niż gdzie indziej,
a dwa że kasę trzeba najpierw wpłacić na konto PayPal i dopiero przy zakupie przelewają z niego dokładną kwotę za zakupy,
więc zawsze coś tam zostaje na koncie, jakaś reszta której raczej nikt nie wypłaca.
Pod tym względem na DHgate czy AliExpress jest lepiej <ok>
Jak dla mnie jedynym plusem ebaya jest to że handlują tam też Koreańczycy i sprzedają oryginalne części do koreańskich aut - nieodstępne w Europie.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
szczuplin 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 143
Skąd: Wałbrzych
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2015-10-28, 21:44   

doszedłem do nowego wniosku, pomysłu. Kurs dolara mocno mnie zniechęcił.

Co sądzicie o montażu Parrota Asteroida Tablet? http://www.spidersweb.pl/...let-opinie.html


cena atrakcyjna +/- 1500 zł. Jakieś doświadczenia z tym sprzętem?

ewentualnie czy znacie jeszcze inna alternatywne? np. podłączenie ipada, iphona?
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-10-29, 07:19   

"sterowanie" z kierownicy jak dla mnie odpada - słabo to wygląda i podejrzewam, że będą z tym ciągłe problemy (obluzowywanie)- ale ważniejsza sprawa - gdzie przymocować - tableta - cruz generalnie deskę ma nieciekawą pod tym względem - pośrodku schowek otwierany, po lewej zegary a po prawej to już chyba ciut za daleko jak na tableta szczególnie, że tam się "otwiera" poduszka.....
zdecydowanie szukałbym czegoś w miejsce oryginału co współpracuje z wbudowanymi przyciskami - ja tak mam - rasowy chińczyk z windows ce - chodzi już 4 rok i odpukać jest ok.
 
     
szczuplin 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 143
Skąd: Wałbrzych
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2015-11-02, 21:58   

szukam nadal opcji rozbudowy audio. Wymyśliłem coś nowego:


http://allegro.pl/zmienia...5763896762.html


co sądzicie?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-11-04, 11:21   

Ciekawostka. Jeszcze nikt na naszym forum tego nie testował.
Jeśli działa tak jak piszą - z CD300 - to może być dobra alternatywa i uzupełnienie możliwości tego radia.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
szczuplin 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 143
Skąd: Wałbrzych
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2015-11-04, 11:24   

w astrze J działa. Schematy chyba są identyczne?

sprzedający odpisał tak:

Witam

Powinno być ok , proszę się jeszcze upewnić czy z tylu jest odpowiednia wtyczka

pozdrawiam


jak u nas jest wtyczka :roll: ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-11-04, 11:27   

ta sama:)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-08-31, 23:24   

Cześć kupiłem cruza i mam radio z dotykanym ekranem , z karta micro sd itp. .
Gdzie znajdę model radia ?
ale jak chce nawigacje to nie mam kardy micro sd . I pytanie jest takie żeby mieć nawi mogę pojsc do pierwszych lepszych np. mapy.pl i aby nagrali mi mapy do cruza 2011 do ori navi i będzie mi dzialac ?
I jeśli chce nagrać jakiś film do gdzie to podlączyć?

I mogę np. nagrać jakieś inne :"skorki" wyglądu ?
 
     
pawelwaw84 
motorniczy


Model Samochodu: Cruze HTB 1,4T RS MY13 + Lacetti HTB 1,4 MY10
Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 246
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 22/33
 66%
Wysłany: 2016-09-01, 12:13   

Jeśli Cruze jest z 2011 roku i masz dotykowy ekran, to chyba będzie to jakiś dokładany chińczyk? Dotykowe ekrany pojawiły się w 2012 lub 2013 roku i one nie miały wbudowanej nawigacji, można było tylko zrzucać ekran ze smartfona z nawigacją. Te które miały nawigację, ekrany nie były dotykowe.
_________________
Chevrolet Cruze WTCC 1,4T HTB 160KM & 265Nm
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-02, 20:16   

no mam 2011 i mam dotykowy wyświetlacz jak podawali w filmach na pierwszej stronie, mam TV które nie wiem w jaki sposób zakodować :( i navigację na kardę mikro sd którą muszę kupić i wgrać mapy ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-09-07, 20:44   

lolex, masz "chińczyka", to nie jest oryginalna fabryczna Navi.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-09, 22:15   

C77 napisał/a:
lolex, masz "chińczyka", to nie jest oryginalna fabryczna Navi.


Tzn że tvika i navi mi działać nie będzie ?

Bo zamierzam nagrać mapy na kartę, no i usb fajnie mi czyta poprzez muzyke i wgl, bo jak wezme usb pod łokieć to wrzuca każdy folder do jednego wora i potrafi się zacinać

A mi na mychevrolet piszą że mam RDS Radio ?
 
     
Split 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2016-09-15, 21:41   Radio z androidem

Witam serdecznie,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was posiada w swoim Cruzaku radio z androidem? Jeśli ktoś posiada proszę o info jaki to model radia i jakieś informacje jak to się sprawuje.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: