Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż stacji ACS Android
Autor Wiadomość
prochuxt

Model Samochodu: Captiva C140
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 4
Skąd: Koszalin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2016-02-14, 14:26   Montaż stacji ACS Android

Witam serdecznie. Od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem Captivy C140 2011r. Ostatnio mocno się zastanawiam nad wymianą oryginalnego radia na coś takiego:
http://audiocarshop.pl/pl...DVBT-BT-Kam/346
Pytanie. Czy ktoś z Was montował już coś takiego u siebie ?
Chodzi mi najbardziej o sterowanie klimatyzacją. Bo w moim modelu nie ma tego małego wyświetlacza od sterowania klimą. U mnie środek wygląda tak:
http://images.caradisiac....00725-76040.jpg
I jak dzwoniłem do ACS to powiedzieli mi, że te stacje nie obsługują sterowania klimą i aby mieć podgląd do klimy to trzeba montować wyświetlacz lcd co występuje w starszej wersji Captivy. Tylko tu pojawia się problem. U mnie nie ma tego. Czy jak kupie sam wyświetlacz to będzie gdzie go podłączyć w moim przypadku ?? Czy w nowej wersji Captivy da się go zamontować ?? Ktoś z Was przerabiał temat ??
Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
 
     
Korneliusz 

Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 125
Skąd: Szczecin
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 5/22
 22%
Wysłany: 2016-02-15, 23:03   

Jakiś czas temu na Aliexpress widziałem podobne ustrojstwo , połowa ceny tego co wskazałeś.

np. to http://www.aliexpress.com...b2-e3c256dc0c6c
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2016-02-16, 19:48   

Połowa ceny bo z Win CE czyli prawie ten sam badziew bez przyszlości co oryginalnie wstawiany. Można jednak tam znalezc nawet tansze niz ten z windowsem, posiadajace androida na pokladzie. To jedyny system w ktory warto wchodzic.
Na szybko zerknalem na serwis, wyglada jakby sie nadawalo, chyba ze cos przeoczylem:
http://www.aliexpress.com...12-b9ecd45b041a
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2016-02-17, 05:46   

Radio ok bedzie pasowało tylko potrzebna jest ramka bo radio oryginalne ma boki delikatnie scięta
 
     
prochuxt

Model Samochodu: Captiva C140
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 4
Skąd: Koszalin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2016-02-19, 21:11   

Dziekuje za Wasze odpowiedzi. Tylko tu mi bardziej chodzi nie o rodzaj radia. Tylko pytanie. Czy do nowej wersji Captivy da sie podlaczyc ten maly wyswietlacz lcd pokazujacy sterowanie klima, ktory wystepowal w starszej wersji. Bo u mnie jak np zwiekszam temperature to na gornym wyswietlaczu pojawia sie pasek pokazyjacy temp itp.
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2016-02-20, 07:44   

Tak da się i okablowanie masz w kostce od nawigacji ja to robiłem tylko w drugą strone czyli miałem mały wyswietlacz o dodałem nawigacje, masz tylko w innej kolejności
podłączone przewody w kostkacz pozdrawiam
 
     
prochuxt

Model Samochodu: Captiva C140
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 4
Skąd: Koszalin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2016-02-21, 20:20   

Super. I właśnie takiej podpowiedzi potrzebowałem. Wyświetlacz już zamówiłem. A powiedz masz może jakiś opis tych przewodów w tej kostce ? Skąd wiedziałeś jak to podłączyć ??
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2016-02-22, 05:41   

http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=4354 tu masz opis
 
     
kosa

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 03 Sie 2016
Posty: 1
Skąd: Monachium
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2016-09-12, 14:18   

witam a jak przedstawia sie sprawa z fabryczna kamera cofania nie ma zadnych problemow podlacza sie i chodzi i 2 pytanie jak jest z klima ja ma 2 strefowa i czy ten maly wyswietlacz tez tak bedzie pokazywal osobno dla mnie tep. i pasazera czy bedzie ona wspulna.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: