Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Chip Cruze 2.0VCDI (163KM)
Autor Wiadomość
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-25, 18:24   

Już wiem dlaczego aktualizowali oprogramowanie. W Twoim aucie był fabrycznie zablokowany sterownik i nie mogli sczytać zapisanego fabrycznego programu. Po aktualizacji do nowszej wersji już nie było tego problemu i można było normalnie zgrać i zmodyfikować program.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-28, 14:29   

Mój cruze teraz się tak napędza :lol:

_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
fiku4 

Model Samochodu: cruze 2.0 163km
Wiek: 42
Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 2
Skąd: Kielce
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-05-19, 21:07   

Witam wszystkich. Mam Cruza kombi z 2013r. Stan licznika 43000tys. 2.0 l 163km. Będę zwiększał mu moc po przez chipa i niezbędne modyfikacje w DPF. Jestem z Kielc powiedzcie gdzie Morana to dobrze zrobić. I oczywiście nie przeplatając. Jest tu wiele informacji lecz już mam mały mietlik. Po możecie?
 
     
fiku4 

Model Samochodu: cruze 2.0 163km
Wiek: 42
Dołączył: 22 Gru 2013
Posty: 2
Skąd: Kielce
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-05-20, 20:34   Chip

Witam wszystkich. Mam Cruza kombi z 2013r. Z silnikiem diesla 2.0 163km. Będę zwiększał mu moc po przez chipa i niezbędne modyfikacje z DPF. Pozwidzcie gdzie można to zrobić dobrze i nie przepłacać. Jestem z Kielc
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-05-21, 06:26   

nigdzie. albo zrobisz to po kosztach i będziesz miał ból d**y albo jak już koniecznie chcesz to zrobić to nie patrz TYLKO na cenę ale na reputację firmy (doświadczenie) i wtedy ewentualnie z nimi wynegocjuj jakiś rabat - ale nie bierz najtańszej oferty z rynku bo później będziesz płakał jaki to cruze jest "zły". W Kielcach nie znam warsztatu (ale pewnie takie są) a do Warszawy to nie wiem czy chce się Tobie turlać - no i zasadnicze pytanie - czego oczekujesz po podniesieniu mocy ...bo żebyś się nie przeliczył.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-05-21, 08:33   

W V-tech powinni Ci wszystko ogarnąć. Tutaj znajdziesz firmy współpracujące z nimi w okolicach Kielc :arrow: klik .
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Maksior 
2.0 R4 164km+CHIP

Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Dołączył: 30 Sie 2016
Posty: 1
Skąd: Rüsselsheim
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2016-08-30, 21:35   

Witam. Wlasnie wczoraj wracalem z polski do niemiec niestety i cos mi sie skrzynia automat nawalila chyba albo sprzeglo jeszcze dokladnie niewiem. podczas jazdy obroty zaczely wzrastac i i jak by bieg wyskoczyl a po chwili jak by znowu zaskoczyl i tak co chwila. wspomne ze zalozylem chipa tzw Boxa z 163km na 196km i zrobilem jakies 25.000 teraz mam 93.000. jak myslicie co moglo pojsc sprzeglo czy skrzynia i jaki to moze byc koszt???? ale po chipie chodzil pieknie przyspieszenie odczuwalne i spalanie mniejsze ale niestety wszystko co dobre szybko sie konczy :-D
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-08-31, 23:04   

Jestem świeżym nabywcom cruza, moim poprzednim autem była laguna 1.9 dci z 120 konnym silnikiem, po roku użytkowania zchipowalem ja do 150koni u kolegi bez hamowni i znowu zastanawiam się czy tego nie uczynic u niego, on jest "zawodowym" tunerem i mechanikiem. robil setki x setki aut w chip tuningu i wgl. I zastanawiam się o ile podkrecic auto bo chce aby było tylko ekonomiczne spadlo spalanie + załatać tą mega turbo dziure :o
Co wy na to. koszt ok 400 zł , w lagunie praktykowałem chip ponad rok , robiąc 45 tyś km i byłem mega zadowolony, spalanie z 7,3 l do 6,2 l , i przyspieszenie o 30% odczuwalne i lepsze :)
 
     
kret0o 

Model Samochodu: Cruze 2.0 Sportsline
Dołączył: 07 Lip 2015
Posty: 17
Skąd: Braunschweig
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 7/8
 87%
Wysłany: 2016-09-03, 08:00   

Witam, czy moglby ktos polecic firme z okolic Koszalina, ktora podjelaby sie chipu w cruze ?
 
     
robciok 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ Premium 195KM
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 61
Skąd: Polskowola
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
Wysłany: 2016-09-03, 19:46   

lolex, to chip masz prawie za darmo :-o , ja coś ok 2,5tys wydałem z usunięciem dpfa, ale ostatnio oglądałem coś o chip tunningu, nawet firma od Ciebie z gdańska, i ceny ok tysiąca zł.
 
     
red_p 

Model Samochodu: Captiva AT & Insignia
Dołączył: 11 Sty 2015
Posty: 50
Skąd: WARSZAWA
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 12/13
 92%
Wysłany: 2016-09-03, 20:38   

lolex napisał/a:
Jestem świeżym nabywcom cruza, moim poprzednim autem była laguna 1.9 dci z 120 konnym silnikiem, po roku użytkowania zchipowalem ja do 150koni u kolegi bez hamowni i znowu zastanawiam się czy tego nie uczynic u niego, on jest "zawodowym" tunerem i mechanikiem. robil setki x setki aut w chip tuningu i wgl. I zastanawiam się o ile podkrecic auto bo chce aby było tylko ekonomiczne spadlo spalanie + załatać tą mega turbo dziure :o
Co wy na to. koszt ok 400 zł , w lagunie praktykowałem chip ponad rok , robiąc 45 tyś km i byłem mega zadowolony, spalanie z 7,3 l do 6,2 l , i przyspieszenie o 30% odczuwalne i lepsze :)


Chip bez hamowni? O stary :-o
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-04, 19:41   

no dobra, ale w lagunie zrobil mi chipa bez hamowni, dodał mi 20 kuni , i spalanie spadło mi o litr.
na hamownie mogę sobie zawsze podjechać i sprawdzić .
niby nie ?
i tego kumpla znam bardzo dobrze, jedno auto mu powierzyłem tylko teraz nie wiem czy dobrym pomysłem jest ten silnik.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2016-09-07, 05:17   

Silnik ładnie się chipuje i auto staje się zdecydowanie bardziej dynamiczne.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-09, 23:01   

A chip może spowodować szybsze służycie dwumasa itp ?
Czy to tylko mity ?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2016-09-10, 19:33   

Pewnie że może ,większy moment i moc bardziej obciążają układ przeniesienia napędu, ale zależy też jak kto jeździ, u jednych po chipie nic się nie dzieje a u innych na serii sprzęgło nie wytrzymuje.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: