Przegląd nadwozia w Cruze |
Autor |
Wiadomość |
elkolendo
Model Samochodu: chevrolet cruze 1.8 LPG
Poziom: 7
|
Wysłany: 2013-11-26, 22:19 Przegląd nadwozia w Cruze
|
|
|
Hej, żeby mieć gwarancję na perforację trzeba dokonywać corocznych przeglądów nadwozia. Ile takowe kosztują? Coś jest podczas nich robione? jakas konserwacja? cokolwiek, czy tylko kolesie oglądają jak wygląda? |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2013-11-26, 22:34
|
|
|
Opłata za sam przegląd nadwozia to około 50 PLN.
Na ogół nie robi się go osobno lecz łączy z pełnym przeglądem corocznym,
gdyż ASO chce zarobić na wymianie oleju i filtrów.
W czasie przeglądu nadwozia mają zostać dokonane faktyczne oględziny i powinien pojawić się wpis w książeczce o jego dokonaniu,
co jest formalnym warunkiem do spełnienia dla kontynuacji 6 letniej gwarancji na niewystąpienie perforacji korozyjnej nadwozia. |
|
|
 |
elkolendo
Model Samochodu: chevrolet cruze 1.8 LPG
Poziom: 7
|
Wysłany: 2013-11-27, 07:42
|
|
|
jak pytałem w salonie przy odbiorze auta, to koleś nie był pewien, ale rzucił mi kwotą ok 100 za przegląd
pytanie - czy warto do samego końca robić ten przegląd? czy i tak gwarancja nie jest tak obwarowana, że praktycznie ze wszystkich ewentualnych problemów się wywiną np uderzeniem kamienia itp itd? |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2013-11-27, 08:19
|
|
|
Podejrzewam, że w większości przypadków ASO będzie starało się wywinąć - to część gry, na którą zgodziliśmy się kupując nowy samochód, i za którą to grę musimy płacić, lecz zbierając wpisy w książce mamy możliwość im to utrudnić i z pomocą urzędów konsumenckich i sądów dochodzić swoich praw. Pozostaje jedynie niesmak, że trzeba się tak wozić za ciężko zarobione pieniądze. Z drugiej strony, nie przesądzajmy jeszcze o awaryjności i poziomie obsługi Chevroleta, w końcu ta marka stara się cały czas zawojować nasz rynek. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|
|
|
 |
tomek-0709
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LT+ Premium
Poziom: 5
|
Wysłany: 2016-07-31, 11:33 Ile lat gwarancji na perforację nadwozia?
|
|
|
Witam,
Podłącze się do tematu
Czy ktoś się orientuję ile tak naprawdę jest lat gwarancji na perforacje nadwozia w Cruze?
Ponieważ w powyższym wpisie widzę, że 6 lat... Na stronie chevrolet.pl również znalazłem zdanie, iż "każdy nowy chevrolet jest objęty 6-letnią gwarancją sprzedawcy na niewystąpienie perforacji korozyjnej nadwozia". Pytam ponieważ jak byłem niedawno w serwisie to gościu mi powiedział, iż wydaję mu się, że 5 lat.
Jeszcze chciałbym się upewnić czy ta gwarancja jest liczona od pierwszej rejestracji pojazdu?
Jeżeli pierwsza rejestracja była 5.01.2012 to gwarancja powinna być do 5.01.2018?
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|