Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-07-21, 21:37
Window closer - Automatyczne domykanie szyb z kluczyka
Autor Wiadomość
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 60
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2016-07-13, 17:19   

byłem gotowy ten SMD wylutować ale niestety moja płytka jest inna. jakbym miał lepsze zdjęcie to próbowałbym przeanalizować jak on jest wlutowany i znaleźć analogie do mojej płytki.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-13, 17:56   

Hmm... a może to jakiś problem z Twoim gniazdem OBDII skoro ten window closer działa normalnie w innym aucie...
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 60
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2016-07-13, 20:00   

inny closer w moim gnieździe chodzi, mój w innym gnieździe nie chodzi...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-14, 12:57   

pamiętasz czy po wsadzeniu w gniazdo i przy pracy nie grzał się?

ponoć była seria która się grzała, coś się w środku przegrzewało i moduł padał
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 60
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2016-07-14, 20:59   

nie zauważyłem żeby się grzał. jako ciekawostkę dodam (chyba tu nie pisałem) że w fiacie doblo moduł działa :-o :->
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-15, 11:37   

Niezłe Archiwum-X :mrgreen:

Chyba nie pozostanie nic innego jak ten obecny sprzedać do doblo,
a sobie do Cruze kupić nowszy z większą ilością funkcji.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
budziq18

Model Samochodu: cruze
Dołączył: 16 Gru 2015
Posty: 1
Skąd: kostrzyn
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2016-07-24, 21:07   

hej może ktoś ma na zbyciu taki moduł? Jeśli tak proszę o info
 
     
szczuplin 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2014
Posty: 143
Skąd: Wałbrzych
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 1/25
 4%
Wysłany: 2016-07-24, 21:11   

kup na aliexpress
 
     
szary77 
Człowiek z miasta

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Premium
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 103
Skąd: RLU
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 3/20
 15%
Wysłany: 2016-08-01, 20:56   

Ja mam inne deko pytanko. Czy istnieje do Cruza moduł wpinany w OBD2, który powoduje automatyczne ryglowanie zamków po przekroczeniu określonej prędkości? Ewentualnie moduł z kilooma funkcjami np. domykanie szyb + wspomniane ryglowanie drzwi?
_________________
Ukradli....
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-08-16, 11:21   

Było kiedyś coś takiego, ale b.krótko i chyba na zasadach eksperymentu bo kosztowało kosmiczne pieniądze.

Posiadało aż 3 procesory pracujące ze sobą,
gdzie w zwykłym window closerze masz tylko 1
a w tych o klasę wyżej 2 = więcej funkcji.

Ale faktycznie miało łącznie 10 czy nawet 12 programowalnych funkcji <spoko>
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Muchozord 

Model Samochodu: Cruze Hatchback 2013
Wiek: 24
Dołączył: 06 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
  Wysłany: 2016-08-25, 13:56   

Witam, zerknijcie na to: :lol:


ALI

Przycisk zamykania szyb i OTWIERANIA bagażnika. Moje pytanie, czy bedzie działał w HB 2013? Chciałbym kupić z racji że nie mam w kluczyku dodatkowego otwierania w razie awarii.

Mój pierwszy post tutaj, witam wszystkich, Dawid miło mi : ;-)
 
     
szary77 
Człowiek z miasta

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LS+ Premium
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 103
Skąd: RLU
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 3/20
 15%
Wysłany: 2016-08-25, 20:36   

Yo. W sedanie ma to sens, bo po zastosowaniu specjalnej sprężynki kufer ładnie się otwiera na maxa. W HB - jeśli zadziała - to tylko zamek puści. Klapa się sama nie podniesie :-/
_________________
Ukradli....
 
 
     
Muchozord 

Model Samochodu: Cruze Hatchback 2013
Wiek: 24
Dołączył: 06 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2016-08-26, 01:23   

Wiem zdaje sobie sprawe ze w HB bagaznik sie nie podniesie,lecz mam taka opace ze jesli zwali mi sie jedyny sposob otwierania bagaznika w robocie to bede mial przejeb...dlatego poszukuje jakiegos wyjscia w razie W. Alemasz pewnosc ze wHB zadziala? Pusci xamek? Bo na ali wypisali pare
rodzajow kompatybilnych cruzow w tym sedan ale HB nie wymienili...a to 120 zl kosztuje.. :-|
 
     
Muchozord 

Model Samochodu: Cruze Hatchback 2013
Wiek: 24
Dołączył: 06 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2016-08-26, 07:40   

Oficjalnie odpisal mi chinczyk na ali ze bagaznik sie nie odblokuje w hatchbacku.... :-(

Nie wiem co zrobic mozna jeszcze...
 
     
rwicik 


Model Samochodu: Cruze 1,8
Pomógł: 11 razy
Wiek: 49
Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 304
Skąd: Tarchomin DC
Poziom: 16
HP: 5/556
 1%
MP: 265/265
 100%
EXP: 12/39
 30%
Wysłany: 2016-08-26, 08:04   

Muchozord napisał/a:
Wiem zdaje sobie sprawe ze w HB bagaznik sie nie podniesie,lecz mam taka opace ze jesli zwali mi sie jedyny sposob otwierania bagaznika w robocie to bede mial przejeb...dlatego poszukuje jakiegos wyjscia w razie W

Przecież do bagażnika możesz awaryjnie dostać się składając oparcia tylnej kanapy :)
_________________
Pozdrawiam, wicik.eu
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: