Wymontowanie podświetlenia biegów w automatycznej skrzyni. |
Autor |
Wiadomość |
szefoo
Model Samochodu: Captiva
Poziom: 1
|
Wysłany: 2013-10-04, 08:17 Wymontowanie podświetlenia biegów w automatycznej skrzyni.
|
|
|
Witam, posiadam Captive 2007 2.0/4x4 z automatyczną skrzynią biegów. Kieruję pytanie do was czy ktoś mi powię, przedstawi w formię zdjęć bądź posiada instrukcję do demontażu całego panelu do skrzyni - padło mi podświetlenie biegów. Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Ven
Model Samochodu: Captiva 2,0 150KM Aut. 4x4
|
Wysłany: 2014-01-06, 20:04
|
|
|
Witam, też mam taki problem, nie podświetlająmi się znaki bigów na konsoli automatycznej skrzyni, jak ktoś może podpowiedzieć co zrobić to proszę. |
|
|
|
 |
kodasVW
Model Samochodu: Captiva
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 13 Lip 2016 Posty: 11 Skąd: Leszno
Poziom: 2
|
Wysłany: 2016-07-16, 16:33
|
|
|
Odpowiadam dla potomnych. Należy wymontować gumową matkę pod nią jest wkręt którego odkręcamy. Z gałki zmiany biegów odkręcamy pod przyciskiem małym imbusikiem dwa wkręty i zdejmujemy gałkę następnie wyciągamy zdecydowanym ruchem ale ostrożnie czarną maskownicę z zapalniczką na około srebrnego plastiku z oznaczeniem biegów delikatnie z zatrzaskami. Teraz pozostaje tylko podnieść do góry srebrny plastik z zatrzasków i tam w obudowie jest żaróweczka którą należy wymienić. Polecam robić gdy jest ciepło bo plastiki są bardziej elastyczne. Operacja nie jest trudna ale za pierwszym razem stresująca. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wanter
Model Samochodu: Fiat Punto
|
Wysłany: 2016-07-22, 14:41
|
|
|