Co będzie po Cruzie? |
Autor |
Wiadomość |
red_p
Model Samochodu: Captiva AT & Insignia
Poziom: 5
|
Wysłany: 2016-03-13, 18:10
|
|
|
Cóż, podtrzymuję moją opinię. Oglądałeś podstawową wersję a oczekujesz nie wiadomo czego. Chcesz wypasu to zapłać a nie marudzisz |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2016-03-14, 19:40
|
|
|
red_p napisał/a: | Cóż, podtrzymuję moją opinię. Oglądałeś podstawową wersję a oczekujesz nie wiadomo czego. Chcesz wypasu to zapłać a nie marudzisz |
No ale kolega JohnnyBeGood pisał o jakości pasowania, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, to NIE ZALEŻY od wersji, no chyba, że rzeczywiście oglądał egzemplarz "spadnięty" z lawety.
Cruze w czasach świetności kosztował 40k pln ale jakość wykonania nie pozostawała w tyle. 301 czy C-Elysee też kosztowało ok. 40k pln. w 301 nie było się do czego przyczepić, a że np. klapa bagażnika nie miała materiału wygłuszającego - ok. to nie jest kwestia słabego montażu (bo w fabryce zapomnieli założyć), tylko kalkulacji kosztów, żeby było tanio.
Jeśli montaż Tipo to takie druciarstwo jak pisze JohnnyBeGood, to rzeczywiście lepiej rozejrzeć się za czymś innym. Dustery eksponowane w salonie też podobno każda miała inne szczeliny przy drzwiach i masce. |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|
|
|
 |
JohnnyBeGood
Model Samochodu: Cruze 1.8 LTZ HB LPG MY 2013
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Gru 2013 Posty: 411 Skąd: Warszawa
Poziom: 18
|
Wysłany: 2016-03-14, 21:00
|
|
|
Krzysiek_81 napisał/a: | Jeśli montaż Tipo to takie druciarstwo jak pisze JohnnyBeGood, to rzeczywiście lepiej rozejrzeć się za czymś innym. |
Cruze ma może i słabsze wyposażenie niż Astra J, ale to pełnoprawny kompakt - widać to najlepiej na przykładzie Cruze II i Astra K. Przepraszam,... inaczej... w Cruzie nie było wielu rzeczy dostępnych nawet za dopłatą, za to mój ma w standardzie kamerę cofania, która w Oplu była tylko jako płatna dodatkowa opcja.
A Tipo? Cóż, to klasa Aveo, a biorąc pod uwagę plastiki, czy nawet fotele, to raczej Spark.
Jeśli chodzi o ewentualnego następcę Cruza z koncernu FIATa to jest tylko jeden: Giulietta. Mój Cruze z instalacją gazową i metalikiem katalogowo kosztował prawie 75 tys. zł, a za takie pieniądze można kupić Julkę 1.4 170 KM.
red_p napisał/a: | Cóż, podtrzymuję moją opinię. Oglądałeś podstawową wersję a oczekujesz nie wiadomo czego. Chcesz wypasu to zapłać a nie marudzisz |
1. Jestem na tym forum nadwornym marudą
2. Nawet w wersji za prawie 80 tys. zł plastiki są takie same: tandetne i skrzypiące, a "srebrna" listwa na kokpicie rysuje się już od samego patrzenia |
_________________ JohnnyBeGood |
|
|
|
 |
zdzis.michal
Zdzis
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Mar 2014 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
|
Wysłany: 2016-06-14, 07:58
|
|
|
berpa napisał/a: | Ople może są przyzwoite ale nich spadają z tymi cenami |
Ople były przyzwoite. Obecnie zgodnie z trendami urzędasy z Unii (czytaj z Niemiec) lepiej wiedzą, co nas uszczęśliwia i ładują w samochody mnóstwo niepotrzebnych gadżetów znacznie podnoszących cenę i obniżających trwałość. Coraz mniejsza możliwość wyboru samochody nieprzeinwestowanego. Brak mniej wysilonych silników a wciskanych drogie, awaryjne z sfałszowanymi danymi. Tak obecnie wygląda podaż. I w to w Europie nie wpisywał się Chevrolet, dlatego wywarto naciski o jego wycofanie. Na szczęście są jeszcze firmy, które obok obłędu proponują samochody dla kierowców mających przyjemność z prowadzenia a nie snobów chwalących się nowym gadżetem wśród oniemiałych znajomych. O częstych wizytach w ASO mniej się chwalą. |
|
|
|
 |
Kas
Cruze 1.8 LPG, LS+
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2013 Posty: 36 Skąd: Gdańsk
Poziom: 4
|
Wysłany: 2016-06-23, 15:39
|
|
|
Mój Cruze HB, prawie 3 letni ma 105tyś km. Nigdy nie było z nim problemów o których pisze większośc uzytkowników tego forum:) ogólnie samochód oceniam na podstawie ceny i kosztów utrzymania w stosunku do jakości na piątke. Pisze to z pełną świadomością, gdyż ostatnio robię duże przebiegi za granicą, jeździłem m.in focusem, jettą, volvo c30...
Rodzina jednak się raczej powiększa, a nie kurczy i z tego też względu poważnie zastanawiam się nad Astrą K kombi 1.4 150KM AT. Wersja enjoy doposażona o pakiet enjoy biznes i alarm. Do tego gwarancja 5lat lub 200tyś km.
Czy ktoś z Was zna przesłanki, żeby odpuścić ten model? |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2016-06-24, 07:34
|
|
|
Ja bym póki co trzymał się od tego auta z daleka, za dużo chorób wieku dziecięcego,
akcja serwisowa goni akcję...
Ostatnio np. w 8000 sztuk drzwi wymieniali z powodu nieszczelności
a obecnie GM wzywa do serwisów aby dolać olej w skrzyni biegów bo już samo doszło do wniosku że przesadziło z sępieniem na nim
akumulatory same się rozładowują z powodu braku masy i też jest już na to akcja serwisowa
więc na razie szerokim łukiem. |
|
|
 |
Kas
Cruze 1.8 LPG, LS+
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2013 Posty: 36 Skąd: Gdańsk
Poziom: 4
|
Wysłany: 2016-06-24, 11:20
|
|
|
Dzięki. Dałeś mi poważnie do myślenia |
|
|
|
 |
JohnnyBeGood
Model Samochodu: Cruze 1.8 LTZ HB LPG MY 2013
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Gru 2013 Posty: 411 Skąd: Warszawa
Poziom: 18
|
Wysłany: 2016-06-25, 11:10
|
|
|
Kas napisał/a: | Czy ktoś z Was zna przesłanki, żeby odpuścić ten model? |
Odpuścić może nie, ale trzeba się wstrzymać.
Słyszałem o czujnikach przednich reagujących na obecność tablicy rejestracyjnej - żeby przestały piszczeć trzeba odkręcić rejestrację. |
_________________ JohnnyBeGood |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2016-06-27, 16:26
|
|
|
Następna świeżynka odnośnie Astry K - elektryczne wspomaganie kierownicy hałasuje,
przy wolnej jeździe i manewrach na parkingu, szczególnie jeśli auto mocno załadowane.
ASO GM ma zbywać narzekających klientów że te odgłosy są naturalne,
nie wynikają z technicznego defektu i nie mają wpływu na bezpieczeństwo.
Wymiana wspomagania lub jego elementów w żaden sposób nie wpłynie
i nie zredukuje głośniej pracy wspomagania kierownicy. |
|
|
 |
|