[T250] Spryskiwacz szyby |
Autor |
Wiadomość |
Przeeemek
Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2010 Posty: 176 Skąd: Polska
Poziom: 12
|
Wysłany: 2016-04-21, 22:43 [T250] Spryskiwacz szyby
|
|
|
Padła mi chyba pompka od spryskiwacza. Nie słychać silniczka. Demontował już ktoś? Można dostać się jakoś od strony maski lu spodu, czy trzeba nadkole ściągać?
Druga sprawa. Montował ktoś w Aveo dysze mgłowe? Od jakiego auta mogą pasować? Może jakiś opel. Do Lacetti pasują od Volvo.
I jeszcze zaworki zwrotne, żeby nie trzeba było szorować szyby na sucho. W którym miejscu je zamontować i czy trzeba dwa na każdą dyszę, czy wystarczy jeden? |
_________________ Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2016-04-22, 11:12 Re: [T250] Spryskiwacz szyby
|
|
|
Przeeemek napisał/a: | Padła mi chyba pompka od spryskiwacza. Nie słychać silniczka. Demontował już ktoś? Można dostać się jakoś od strony maski lu spodu, czy trzeba nadkole ściągać?
|
Też mi padł i mechanik podpiął mi pod tylny silniczek. Robił to przy mnie i prawie wszystko widziałem co robi. Dostajesz się od spodu (najlepiej na kanale). Silniczek jest tuż obok zbiorniczka. |
|
|
|
 |
Przeeemek
Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2010 Posty: 176 Skąd: Polska
Poziom: 12
|
Wysłany: 2016-04-22, 12:19
|
|
|
Ja w sedanie mam tylko jeden silniczek, bo z tyłu nie mam wycieraczki. Przynajmniej tak powinno byc:-). Czy da rade od spodu zdemontować silniczek? Dobre dojscie było?
Widziałem, że zaworek zwrotny montuje się zaraz za duszą spryskiwacza. |
_________________ Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2016-04-22, 13:24
|
|
|
Przeeemek napisał/a: | Ja w sedanie mam tylko jeden silniczek, bo z tyłu nie mam wycieraczki. Przynajmniej tak powinno byc:-). Czy da rade od spodu zdemontować silniczek? Dobre dojscie było?
Widziałem, że zaworek zwrotny montuje się zaraz za duszą spryskiwacza. |
Nie musisz demontować nic z elementów karoserii, ewentualnie koło jeśli nie masz dostępu do kanału ale wydaje mi się zbędnym zabiegiem, bo z powodzeniem idzie się dostać o całego układu. Zanim jednak podejmiesz się działań z silniczkiem udrożnij sobie rurki do spryskiwaczy, bo może ich niedrożność spowodowała blokadę pracy silniczka. |
|
|
|
 |
|