Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z przednimi kierunkowskazami
Autor Wiadomość
Maks 

Model Samochodu: Chevrolet Epica
Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 1
Skąd: malopolska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2014-04-30, 09:01   Problem z przednimi kierunkowskazami

Witam,

Mam problem z kierunkowskazami w mojej Epice, polega on na tym, że jak włączę kierunkowskaz lewy, to miga normalnie tylni i boczne, a w przedniej lewej lampie ciemno (żarówka w lampie ok, nie dochodzi napięcie do kostki lampy), podobnie jest jak włączę kierunkowskaz prawy. Sytuacja taka, że nie działają oba przody, zdarza się rzadko, najczęściej działa jedna cała strona, raz prawa raz lewa, naprzemiennie. Nie wiem od czego to zależy i czym może to być spowodowane.

Macie jakieś pomysły? z góry dziękuje za pomoc:)


Pozdrawiam
 
     
KonradMaster 


Model Samochodu: Chevrolet Epica 2.0 VCDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Lut 2016
Posty: 79
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2016-03-02, 09:42   

Witam,
Mam chyba podobny problem. Dwa dni temu przestała migać prawa przednia żarówka od kierunkowskazu, chciałem wczoraj ją wymienić, ponieważ myślałem, że jest spalona, ale brakło mi czasu. Dzisiaj rano podczas dojazdu do pracy okazało się, że migacz działa, więc raczej odpada przepalenie się żarówki...
Czy udało się rozwiązać ten problem?
_________________
Pozdrawiam,
KonradMaster
Jest:
Chevrolet Epica 2.0 VCDI 150KM 320NM 2007r. -> CT 180KM 370NM
Było:
Daewoo Nubira II 2.0 D-TEC 133KM 184NM 2000r. + LPG
 
 
     
MarcinekNu2

Model Samochodu: Evanda
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 03 Lip 2015
Posty: 151
Skąd: Puławy
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 9/25
 36%
Wysłany: 2016-03-02, 10:34   

Może pomoże:



 
     
ziks

Model Samochodu: Chevy Epica 2007
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 46
Skąd: Szn
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 8/13
 61%
Wysłany: 2016-03-03, 17:33   

Ja miałem tak, że nie działały przednie kierunki, raz lewy raz prawy, zaś pozostałe (lusterko i tył) migały przez to bardzo szybko. Pomogła w jednym przypadku wymiana żarówki, w drugim oczyszczenie styków żarówki i jej obsady ze śniedzi małym pilnikiem i dogięcie ich by lepiej stykały.
 
     
milyjarek 

Model Samochodu: Chevrolet Epica 2,0 D LMV
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Wrz 2013
Posty: 58
Skąd: Wrocław
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 7/14
 50%
Wysłany: 2016-03-03, 23:47   

Potwierdzam. Ja przez ostatnie 2 lata miałem problem z przodem również i to dwa razy. Trzeba wówczas oczyścić styki, podgiąć blaszki i jest ok.
_________________
milyjarek
 
 
     
KonradMaster 


Model Samochodu: Chevrolet Epica 2.0 VCDI
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Lut 2016
Posty: 79
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 14/16
 87%
Wysłany: 2016-03-24, 08:38   

Problem rozwiązany.

Tak jak koledzy wyżej pisali, problemem było gniazdo żarówki. Wyczyściłem je, do tego jeszcze wymyłem wtykę wchodzącą w to gniazdo "kontaktem" w sprayu i żarówka działa aż miło.
_________________
Pozdrawiam,
KonradMaster
Jest:
Chevrolet Epica 2.0 VCDI 150KM 320NM 2007r. -> CT 180KM 370NM
Było:
Daewoo Nubira II 2.0 D-TEC 133KM 184NM 2000r. + LPG
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: