Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-02-23, 10:07
Code 79
Autor Wiadomość
Matysanno

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 20 Lut 2016
Posty: 21
Skąd: Katowice
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
  Wysłany: 2016-02-22, 05:19   

Im mniej czujnikow tym lepiej :mrgreen: . Ja teraz mam problem z mieszalnikiem powietrza , przeraza mnie to ;o
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-22, 18:53   

Jak to mówią: "GM works in mysterious ways" :mrgreen:

Koledze Mhz! może nie zostać nic prócz programowym usunięciem tego czujnika
jeśli błąd 79 wciąż wraca.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-23, 15:00   

Niestety błąd cały czas wskakuje po nagrzaniu się smaochodu... :( już teraz mniej mnie to irytuje ale jednak... przybiliżysz coś na temat usuwania programowego tego czujnika?

do kogo się udać, o co pytać.. ile to może kosztować ?
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-23, 15:05   

czytam jeszcze cos o emulatorach tego czujnika może tańsze rozwiązanie ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-23, 15:23   

Mhz!, ja tego nie robiłem, ale patrząc poprzez analogie z innymi czujnikami w Cruzakach
powinna w sofcie auta być osobna funkcja dla aktywności (odczytywania info z tego czujnika) i dezaktywacji czujnika poziomu oleju,
która u nas w MY2010 jest aktywna a w modelach po MY2011 będzie zablokowana.
Trzeba ją znaleźć i zablokować.

Najlepiej udać się do ASO opla i naświetlić im sprawę [że chcesz wyłączyć czujnik poziomu oleju], oczywiście powiedzą że jeszcze tego nie robili itd.
ale oni mają MDI (interfejs diagnostyczny) przez który powinni to szybko znaleźć w ustawieniach,
i wtedy Tobie powiedzą czy da się to zrobić od ręki czy np. trzeba będzie poczekać na kod dezaktywacyjny dla Twojego auta od GM (na ogół to dodatkowy koszt i czas).

Nie wiem ile wyjdzie za emulator, ale w ASO za podłączenie pewnie ok 160 PLN, jeśli będzie kod potrzebny to pewnie jakaś dodatkowa kasa,
jakbyś u nich był to aktualizacje softu byś jeszcze mógł zrobić jeśli dotąd nie robiłeś.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-24, 19:16   

Dzięki c77 tak własnie zrobie :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: