Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-02-23, 10:07
Code 79
Autor Wiadomość
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-05, 11:54   

Witam! wczoraj oddałem samochód do mechanika ma wymienić czujniki przy okazji innej roboty i zobaczymy co jest grane:(
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-05, 12:12   

Trzymam kciuki, chociaż tak jak pisałem było już wiele takich sytuacji gdzie to niestety niczego nie zmieniło,
a wręcz pogorszyło bo błąd 79 zaczął wyskakiwać dużo wcześniej niż wyskakiwał...
http://www.chevroletcruze...anual-code-e79/
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-06, 05:32   

No to fajne jaja... !

i nikt nie walczył na drodze sadowej z CH ? bo przeciej kwalifikuje się to do zwrotu poniesionych kosztów plus zwrot za szmelc a nie samochód ?

Dzieś go odbieram! gość wymienił 2 czujniki od oleju i czujnik stukowy i sie okaże ocochodzi!
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-06, 05:55   

sorry ale nie mam opcji edycji więc napsze pod spodem!

a aktualizacja ECU lub jego reset ? może tędy droga?
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-06, 06:02   

znalzałem jeszcze taki tamt!

link

gdzie moge sprawdzić czy akcja serwisowa jeszcze mnie obejmuje?

oczywiście mam CAR PASS
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-07, 16:01   

czujnik wymieniony błąd dalej ten sam! :(
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-10, 11:57   

może użyć jakiegoś opornika albo mostka by zawsze pokazywał full dla komputera?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-10, 12:16   

Mhz! napisał/a:
a aktualizacja ECU lub jego reset ? może tędy droga?


Co do aktualizacji ECU to nie słyszałem aby w którymś wypadku ona pomogła,
ludzie aktualizowali soft jeszcze na gwarancjach - więc za free - i pisali że nic to nie dawało.
Oczywiście nie można tego traktować jako 100% pewnik, ale fakt że nikt nie stwierdził że aktualizacja ECU kiedykolwiek rozwiązała ten problem.
A swoją drogą akumulator w między czasie odłączałeś?
Może spróbuj zwyczajnie odłączyć klemę minusową z akku, zapal na moment świtała, poczekaj 10 min, podłącz i zobaczy czy błąd będzie wyskakiwał.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-10, 19:00   

Mhz! napisał/a:
może użyć jakiegoś opornika albo mostka by zawsze pokazywał full dla komputera?


Tego chyba jeszcze nikt nigdzie nie próbował,
więc nie wiadomo jakie by to dało faktyczne rezultatu.

Ni mniej trzeba w końcu koniecznie znaleźć jakieś definitywne rozwiązanie na pozbycie się code 79 w Cruze,
jest to niezwykle istotne nie tylko dla członków naszego forum, ale także międzynarodowej społeczności Cruze,
bo jak wiadomo ASO GM wszędzie wymiękają po wymianie wszystkiego co się da,
a problem wielokrotnie pozostaje nadal i przytrafić się może każdemu.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Mhz! 

Model Samochodu: Cruze 1.6 113km sedan
Dołączył: 25 Sty 2016
Posty: 20
Skąd: Siewierz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2016-02-11, 16:40   

Tak odpiołem kleme "-" poczekałem kilka godzin i to samo... to jakiś żart że ASO sobie nie radzi...

mega żenada... a ktoś orientował się w temacie bliżniaczych samochodów i tego błędu? astra j, insignia itd ?

co do opornika na na pewno będze działać... tylko ktoś ze sprawnym czujnikiem powinien sprawdzić opornosć czujnika przy full oleju! zdaje się że podobnie robi się z poduszkami powietrznymi po wystrzale.... wkłada opornik :(
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2016-02-13, 18:44   Code 79 final by GM

Ha ha ha! Oh my god! :shock: :lol:

W tej sprawie GM przeszło samo siebie! <lol>
oraz wszystko co do tej pory widziałem w wykonaniu tej korporacji :mrgreen:

No ale przynajmniej teraz już wiem dlaczego właściciele Cruzaków MY2010 miewają problemy z CODE 79
a ci z następnych lat modelowych ich nie mają :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Matysanno

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 20 Lut 2016
Posty: 21
Skąd: Katowice
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2016-02-20, 23:31   

U mnie kode 79 wyskoczyl dwa razy po przejechaniu około 10 tys km , wiec wymienilem olej i blad zniknal przypadek ? czy moze auto sobie analizuje stan oleju ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-21, 01:05   

Bo dolewka lub wymiana na nowy powinna załatwić ten problem,
niestety często nie załatwiało.
BTWMatysanno, z którego roku masz auto?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Matysanno

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 20 Lut 2016
Posty: 21
Skąd: Katowice
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2016-02-21, 16:16   

2010 /2011 , Wiec jest jakis czujnik czy przypadek ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1626/10164
 16%
MP: 4724/4853
 97%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-22, 00:17   

Matysanno, u Ciebie jest.

A wiesz co zrobiło GM aby pozbyć się problemów z Code 79 w następnych rocznikach?

To :mrgreen:



_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: