Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:57
Włącznik świateł z AUTO w Cruze
Autor Wiadomość
wally

Model Samochodu: Cruzes hb 1.8lpg & sw 1.6
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 9/13
 69%
Wysłany: 2015-12-30, 19:13   

wasciu, spróbuj przekręcić przełącznik 1x w lewo do oporu - u mnie to wyłącza/włącza światła mijania w trybie "auto"

wasciu napisał/a:
Pw Polskim prawie czujnik światła nie jest potrzebny, bo trzeba jeździć na dziennych cały czas.

W warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami można jeździć na przednich przeciwmgłowych
 
     
pawelwaw84 
motorniczy


Model Samochodu: Cruze HTB 1,4T RS MY13 + Lacetti HTB 1,4 MY10
Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 246
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 22/33
 66%
Wysłany: 2015-12-30, 21:51   

wally napisał/a:

W warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami można jeździć na przednich przeciwmgłowych


... i na drodze oznaczonej znakiem jako krętą.
 
     
wally

Model Samochodu: Cruzes hb 1.8lpg & sw 1.6
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 9/13
 69%
Wysłany: 2015-12-30, 22:06   

pawelwaw84 napisał/a:
... i na drodze oznaczonej znakiem jako krętą.
tak, ale łącznie ze światłami mijania, a mnie chodziło kiedy można zamiast nich.
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2015-12-30, 22:41   

spokojnie, wiem jak wyłaczyć światła w swoim cruze:->

chodzi o to że tryb AUTO jest w moim mniemaniu po to żeby raz go właczyć i zapomnieć. W normalnych krajach gdzie w dzień jeździ się bez świateł system wykrywania natężenia światła na zewnątrz ma sens - w polsce nie. Trzeba zawsze jeździć na światłach drogowych/mijania niezależnie od pory dnia. Tak więc nie widzę powodu dlaczego ktoś w Polsce chciałby aktywować "skandynawię" - skoro i tak w trakcie dnia trzeba się martwić żeby przestawić przełacznik z AUTO na mijania. Można się łatwo zapomnieć i nadziać na mandat :-/
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-12-30, 23:41   

Wasciu czy Ty chcesz na prawdę włączyć skandynawię w swoim aucie?! :-o Ja to bym się jej pozbył bardzo chętnie a Ty na odwrót to może się zamienimy co? :mrgreen: A tak na poważnie to ASO Ci ją aktywuje na życzenie, ale ja na Twoim miejscu wrzuciłbym po prostu dzienne w p-mgielne, które świecą na 30 albo 40% swojej mocy.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-12-30, 23:52   

wasciu napisał/a:
Tak więc nie widzę powodu dlaczego ktoś w Polsce chciałby aktywować "skandynawię" - skoro i tak w trakcie dnia trzeba się martwić żeby przestawić przełacznik z AUTO na mijania. Można się łatwo zapomnieć i nadziać na mandat :-/


No właśnie po to jest "skandynawia" żeby się o to absolutnie nie martwić.
Obecnie się martwisz i musisz pamiętać o kręceniu przełącznikiem po uruchomieniu samochodu aby zapalić światła
Jeśli masz skandynawię to praktycznie w ogóle zapominasz że masz włącznik świateł,
tym bardziej jeśli jest fabrycznie AUTO. Poza tym skandynawia działa niezaleznie od rodzaju włącznika (z Auto czy bez Auto).
W Polsce montujemy włącznik AUTO po to by mieć w ogóle możliwość wyłączenia całkowicie świateł, bo bez tego zawsze coś się świeci.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2015-12-31, 00:14   

chyba się nie dogadaliśmy, albo nie mam "skandynawii" o której mówicie.

C77 napisał/a:
Obecnie się martwisz i musisz pamiętać o kręceniu przełącznikiem po uruchomieniu samochodu aby zapalić światła

Nie - teraz mam cały czas na przełączniku mijania/drogowych - maksymalnie w prawo. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki gaśnie wszystko. Minus taki że nie mam bajerów o których mówilem: podświetlenie ekranów, dojścia do domu przez 15s etc.

C77 napisał/a:
Jeśli masz skandynawię to praktycznie w ogóle zapominasz że masz włącznik świateł

Jeśli przełączyłbym na AUTO - to w trakcie dnia światła gasną, wiec przecież dalej muszę się martwić, żeby przełączyć na drogowe.
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
kemoiz

Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 16 Paź 2013
Posty: 355
Skąd: warszawa
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 24/41
 58%
Wysłany: 2015-12-31, 00:29   

wasciu bo ty właśnie nie masz skandynawii aktywowanej.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-12-31, 00:44   

Hehe :) Dokładnie :-D

wasciu, w pierwszym swoim poście w tym temacie pytałeś de facto o aktywację skandynawii

wasciu napisał/a:
Tak więc... można jakoś przeprogramować tryb auto tak, żeby korzystać z "benefitów" auto, ale świecić drogowymi przez cały dzień ?


Rozumiem, że chodziło o światła mijania nie drogowe,
ale mniejsza o to, bo z Twojego pytania jasno wynikało że nie masz u siebie skandynawii,
(podczas gdy wszystkie polskie maja ją fabrycznie)
więc auto musi być spoza rynku polskiego.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
napior 
napior

Model Samochodu: cruze
Dołączył: 12 Sie 2014
Posty: 2
Skąd: internet
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2016-02-27, 18:53   

Witam, mam cruza z przełącznikiem bez auto czy moge jakoś włączyć światła kluczykiem
udało mi się aktywować tylko światła odprowadzające.
 
     
wszim 


Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 394
Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 22/45
 48%
Wysłany: 2016-02-28, 07:11   

O ile dobrze zrozumiałem o co ci chodzi. Nie masz skandynawii a chciałbyś zapalać swiatła mijania automatycznie po uruchomieniu auta. Najprościej zostawić pokrętło świateł w pozycji włączonej. Zgasisz auto światła zgasną, uruchomisz zapalą się.
_________________
Pozdrawiam
 
     
napior 
napior

Model Samochodu: cruze
Dołączył: 12 Sie 2014
Posty: 2
Skąd: internet
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2016-02-28, 11:55   

Jest jakaś funkcja która pozwala zapalić kluczykiem światła, odblokowując zamki chyba na 15 sieć.
Ale nie mogę tego ustawić, jedynie udało się włączyć światła po wyjściu z auta po 30 sec same zgasły.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-06, 18:21   

Są różne funkcje, te które ma Astra J, ale Ty masz je w Cruze zablokowane.
Możesz za to podziękować firmie GM.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-28, 12:00   

Po włączeniu 0 nic mi się nie świeci.
Jak włączę AUTO na zewnątrz światła tez sie nie świeca. Dlaczego?
Wiem, że wcześniej jak włączałem tą opcje na AUTO to świeciła się kontrola informująca a teraz czy tam na 0 czy AUTO nic sie nie świeci.
 
     
pawelwaw84 
motorniczy


Model Samochodu: Cruze HTB 1,4T RS MY13 + Lacetti HTB 1,4 MY10
Pomógł: 3 razy
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 246
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 22/33
 66%
Wysłany: 2016-03-28, 21:10   

Mi natomiast nie zawsze wylaczy swiatla po przelreceniu na off,tez nie wiem czemu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: