Problem z pod??czeniem kamery cofania |
Autor |
Wiadomość |
leliwapl
Model Samochodu: Cruze Kombi LT 1,6 2013
Poziom: 1
|
Wysłany: 2015-07-04, 08:56 Problem z podłączeniem kamery cofania
|
|
|
Witam. Chcę w swoim Cruze kombi 2013 założyć kamerę cofania. Podłączenie kamery WIFI pod światło cofania w klapie nie sprawia problemu. Problemem jest zasilanie monitora i odbiornika. Monitor jest w lusterku nakładanym na lusterko wsteczne. I moje pytanie gdzie można znaleźć +12V po włączeniu wstecznego w kokpicie. Odbiornik nie jest przeznaczony do długotrwałej pracy, po pewnym czasie nagrzewa się i traci synchronizację z nadajnikiem, i odzyskuje funkcjonalność po nawet chwilowym zaniku zasilania . |
|
|
|
 |
JorgKr
Model Samochodu: Cruze 4d 1.8 LTZ & Aveo 1.2
Pomógł: 6 razy Wiek: 55 Dołączył: 02 Wrz 2013 Posty: 56 Skąd: Katowice
Poziom: 6
|
Wysłany: 2015-07-08, 11:28
|
|
|
Po włączeniu wstecznego +12V dostępne jest na złączu X7 Modułu sterowania nadwoziem. Zdjęcia lokalizacji modułu i złączy pozwoliłem sobie zapożyczyć z postu kolegi C77 z wątku "Podświetlane nakładki progowe do Cruze".
Z tą różnicą że wskazany na drugim zdjęciu szary przewód to zasilanie lampki wewnętrznej centralnej, natomiast zasilanie świateł cofania to ten trzeci przewód (pierwszy z prawej w górnym rzędzie) koloru ciemnozielony z białym paskiem. |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2015-07-09, 20:25 Re: Problem z podłączeniem kamery cofania
|
|
|
leliwapl napisał/a: | Witam. Chcę w swoim Cruze kombi 2013 założyć kamerę cofania... |
Hej, ja też jestem spod leliwy!
A skąd dokładnie można wziąć sygnał świateł cofania w Cruze (dwa źródła)
podałem w temacie o lusterku elektrochromatycznym
http://forum.chevrolet.or...er=asc&start=15 |
|
|
 |
kolciko
The one and only
Model Samochodu: Cruze
Poziom: 1
|
Wysłany: 2016-03-31, 09:08
|
|
|
Witam!
Troszkę odgrzebie temat.
Właśnie dołączyłem do grona posiadaczy Cruze i puki co jestem dość zielony w temacie, pewnie będę zadawać wiele głupich i banalnych pytań
Do rzeczy
rzuciła mi się w oczy taka kamerka: ( dla przykładu )
http://allegro.pl/nowa-ka...6027050659.html
Czy od strony pasażera - czyli tak jak na zamieszczonym wyżej zdjęciu JorgKR - dostanę się do wejścia by podłączyć "czincza"?
Nie chcę za bardzo na ślepca rozbierać połowy auta
Przy okazji jak tam się sprawuje bezprzewodowa? |
|
|
|
 |
|