Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki interfejs diagnostyczny do Aveo T200
Autor Wiadomość
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-16, 11:49   

Popatrz na ikonkę w telefonie, czy to jest Torque czy Torque Lite?

Swoją drogą zastanów się nad kasowaniem błędów bez usunięcia przyczyny. Jeżeli po naprawie silnika mechanik nie skasował starych błędów, to zmień mechanika.
_________________
user_03
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-16, 14:30   

Już zmieniłem, i nie tylko z tych powodów.
Co do wersji - to lite miałem i tam nic kompletnie nie było, tylko jakiś jeden wykres czy coś i reszta to były ciemne puste ekrany.
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-16, 15:04   

Dopóki nie skonfigurujesz liczników, to nic nie będziesz miał - stąd ciemne ekrany, na których możesz umieścić swoje liczniki. Wersja Lite odczytuje kody błędów, do ich skasowania musisz mieć wersję płatną.

Jeżeli się zdecydujesz na ten wydatek, to najpierw usuń z telefonu wersję Lite, a dopiero potem kup Pro, bo inaczej będą obydwie i to nie jest dobre.

Jeśli masz laptopa z BT, to można poszukać programów, które łączą się z ELM327, ale nie będę nic podpowiadał.
_________________
user_03
 
     
blackman57 

Model Samochodu: Aveo
Dołączył: 27 Gru 2014
Posty: 6
Skąd: Poznań
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-04-20, 09:09   

Praktycznie każdy ELM327 połaczy Ci sie z samochodem. Ja u siebie korzystałem i z takiego na BT i na kabel i zawsze działało. Działam w programie SDPROG - najprostszy z możliwych. Czyta błędy i je kasuje oraz pokazuje inne rózne ciekawe wartości :)

Jednak ta cała chińszczyzna za kilkanascie złotych nie pozwoli mi np zmienic ustawienia kąta otwarcia przepustnicy oraz wielu innych parametrów do których jest dostęp zaawansowanym komputerem diagnostycznym.
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-05-02, 09:17   

Już wszystko wiem, okazało się że program był pełną wersją, z tym że akurat w telefonie sąsiada nie działał (pewnie poprzedni właściciel go zakupił i się na nim zawiódł, w końcu program nie działał, dlatego zostawił go sąsiadowi w telefonie). Na innym sprzęcie (tablecie) działa!! Wszystkie błędy się udało skasować.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: