Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki interfejs diagnostyczny do Aveo T200
Autor Wiadomość
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-05, 07:57   Jaki interfejs diagnostyczny do Aveo T200

Czy ktoś ma sprawdzony interfejs diagnostyczny do Aveo T200? (2005 rok) Na allegro jest sporo obsługujących niby auta Chevrolet Aveo, ale nie jest dokładnie napisane czy z T200 będzie poprawnie działało. Świeci mi się kontrolka Check engine (wymieniałem silnik, i błąd pozostał), skasowanie błędu przez zdjęcie klemy z akumulatora nie działa, do elektryka nie chcę iść bo mam złe doświadczenia, dwukrotnie zapłaciłem za usługę której faktycznie nie otrzymałem, więc wolę już sam sobie sprawdzić co i jak.
 
     
suniko 

Model Samochodu: Aveo [T200]
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 21
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2015-04-05, 08:07   

Do kasowanie błędów kupiłem sobie takie coś http://allegro.pl/skaner-...5164975301.html (skaner U480)
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-05, 08:26   

Dziękuję za link. A czy Ty masz T200? działa to, błędy kasuje? Zastanowie się, a co sądzicie o interfejsach bezprzewodowych., komunikujących się z telefonem na androidzie?
 
     
suniko 

Model Samochodu: Aveo [T200]
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 21
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2015-04-05, 08:35   

mam T200, z tego samego roku, kasuje błędy, podaje kod błędu. Proste w użyciu jak cep :)
Wesołego Alleluja!
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-05, 14:06   

Jeszcze raz dzięki i tak jak pisałem wcześniej - przemyślę sprawę, bo fajna rzecz i ważne że sprawdzona na T200. A czy ktoś się orientuje czy takie coś będzie działało z T200

http://allegro.pl/show_item.php?item=5187325793

wychodzi trochę taniej (w dodatku z mojego miasta), ale jak ma nie działać z moim Aveo to oczywiście odpada.
 
     
miks 

Model Samochodu: Captiva 2.0 auto. i Cruz 1.6
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sty 2015
Posty: 65
Skąd: Katowice
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 14/14
 100%
Wysłany: 2015-04-05, 17:07   

Działać może i będzie ale ja mam podobny trochę droższy elm 327 na BT i jest lipa z oprogramowaniami
_________________
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-05, 17:27   

bardzo ciekawy jestem co jest nie tak z oprogramowaniem, te dostępne na google play nie działają? Czy działają ale nie do końca tak ja byśmy chcieli. Możesz napisać coś więcej na ten temat?
 
     
miks 

Model Samochodu: Captiva 2.0 auto. i Cruz 1.6
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 07 Sty 2015
Posty: 65
Skąd: Katowice
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 14/14
 100%
Wysłany: 2015-04-05, 18:33   

Mam Windowsa 8.1 i nie działa mi żaden program z chomika z adapterem BT może z kablem działają aczkolwiek tego nie wiem, co do google play to tam udało mi się jeden program znaleźć który działa ale nie ma możliwości kasowania błędów i tylko ma funkcje odzczytu prędkości i wyścigu na 1/4 mili
_________________
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-06, 13:31   

Ze sklepu play: Torque Pro -mnóstwo funkcji, częściowo spolszczony, można zrzucać trasy z wybranymi parametrami na serwer jak masz net w komórce. Autodiagnoza - polski, umożliwia kasowanie błędów ale nie polecam, bo nie wszystko działa.
_________________
user_03
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-07, 12:56   

Ten adres co podałem wcześniej czyli http://allegro.pl/show_item.php?item=5187325793 to jakiś kit shit itp, to znaczy sprzedawca, wysłałem zapytanie kilka dni temu i nic nie odpowiada, ani me ani be, dziecinada i tyle. Nie polecam kupowania od tego sprzedawcy.
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-09, 18:37   

Na razie kupiłem ELM 327 mini (taki z linku który podawałem wyżej), ale niestety program nie łączy się z interfejsem (telefon ma połączenie z interfejsem, jest sparowane przez BT). Robię coś źle?
Co do programu Torque to zainstalowałem darmową wersję, ale tu prawie nic nie ma, a płatną to bym kupił ale dopiero jak będzie połączenie, zainstalowałem też inne programy, ale one też nie działają. Ktoś coś podpowie? Jest jakiś darmowy program działający z Aveo 1,2 2005 rok?

Jak to nic nie da to zakupię skaner U480 jak polecał kolega SUNIKO
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-09, 22:52   

A ikonka auta mruga, czy świeci? Włączyłeś zapłon/silnik? Zobacz filmik: https://www.youtube.com/watch?v=eWqsHhfcTho. To co prawda T300, ale powinno działać z każdym autem z OBDII, bo to jest uniwersalny protokół komunikacyjny.
_________________
user_03
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 05:25   

A ta ikonka auta to gdzie jest? Jeżeli w programie Torque Free to nie zauważyłem żadnej ikonki oprócz mrugającej satelity, jednak podłączę jeszcze raz interfejs i dokładniej sprawdzę.
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 07:30   

Dziś jeden raz udało mi się połączyć z programem OBD CAR DOCTOR FREE, błędów znalazł kilka na czerwono i kilka na szaro, ale clear nie zadziałało.
Co do Torque free to też dzisiaj kontrolka samochodzika się pojawiła i świeciła światłem ciągłym (nie mrugała), ale ten Torqe nie ma żadnych funkcji diagnostycznych, wersja płatna ma, ale nie kupie jej bo może być lipa. HELP!
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-10, 08:16   

Nie będzie lipy, skoro widzi auto tzn. działa. Używam go od roku i robi wszystko - kasuje błędy, odczytuje zamrożone ramki (można je wysyłać na e-mail), pokazuje wykresy działania sond lambda etc. 15,08 zł to tyle co paczka fajek, nie przesadzaj.
_________________
user_03
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: