Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:23
Navi 600 - powiadomienia g?osowe
Autor Wiadomość
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2014-02-25, 14:18   

Po pierwsze plik musi mieć postać np. Fotoradary_20.poi.
20 dlatego, że to właśnie kategoria Ogólne. Numery innych kategorii są opisane w instrukcji na stronie 160.
Potem w menu nawigacji - nie pamiętam dokładnie , gdzie bo nie siedzę teraz w aucie, prawdopodobnie Opcje nawigacyjne > Opcje mapy > Pokaż na mapie cele specjalne i trzeba zaznaczyć aby punkty z kategorii Ogólne były wyświetlane.
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-26, 11:42   

comtv napisał/a:
Po pierwsze plik musi mieć postać np. Fotoradary_20.poi.
20 dlatego, że to właśnie kategoria Ogólne. Numery innych kategorii są opisane w instrukcji na stronie 160.
Potem w menu nawigacji - nie pamiętam dokładnie , gdzie bo nie siedzę teraz w aucie, prawdopodobnie Opcje nawigacyjne > Opcje mapy > Pokaż na mapie cele specjalne i trzeba zaznaczyć aby punkty z kategorii Ogólne były wyświetlane.

dzięki, wszystko gra :)
 
     
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-04, 23:55   

Witam,

można zrobić "upgrade" Navi600 do 900, wtedy ostrzeganie na radarki lub inne POI działa.

http://forum.chevrolet.or...p?p=47655#47655

pozdrawiam,
Grzesiek
_________________
GWZ
 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2015-01-06, 00:05   

Gzat masz mapy do Navi 600, czy do Navi 900?
 
     
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-07, 09:42   

Oryginalnie miałem z samochodem PL + bałtyckie kraje + MRE chyba 2012
ale szybko dokupiłem całą europę "Navigation System 600 Europe 2012/2013" i taką mam teraz.
Próby 'backupu' karty SD nie udały się :-)

linki do upgrade tutaj: http://forum.chevrolet.or...ighlight=#47721

Grzesiek
_________________
GWZ
 
     
gzat 
gzat

Model Samochodu: Orlando LT+
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-01-07, 09:47   

ps. moje 'stare' mapy PL sprzedałem do opel Astra J IV za ułamek ceny, zadziałały i nowy właściciel był szczęśliwy, bo ASO chcieli 400 czy 500 zeta :-)
_________________
GWZ
 
     
adaśko 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wiek: 35
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 95
Skąd: podlaskie
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 14/19
 73%
Wysłany: 2015-01-29, 11:19   

a czy ktoś wie jak wgrać polską mapę do nawigacji bo auto sprowadzone z niemiec i niestety polska mapa jest ale pokazuje tylko większe drogi a chciałbym to zmienić.
 
     
kochar

Model Samochodu: orlando
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-02-06, 17:08   

markmk napisał/a:
silvan85 napisał/a:
Pytanie czy otwierasz ten plik notatnikiem? Jeżeli tak to być może dlatego masz wszystko ciurkiem. By w notatniku by plik był wyświetlany w linijkach muszą się one kończyć znakiem końca linii oraz znakiem powrotu karetki. Programy zaś przeważnie zapisują swoje dane jedynie ze znakiem końca linii. Spróbuj otworzyć ten plik na przykład w notepad++ http://notepad-plus-plus.org/ . Ten program powinien wyświetlić to normalnie. W tedy możesz zobaczyć co jest nie tak w tej linii i naprawić lub ją usunąć.


Nie można zaimportować gotowców z innego programu.
Navi w Chevrolecie ma swój własny format plików (nie pamiętam, żeby którekolwiek z plików POI miały ten sam). Ja ściągnąłem jakieś, które były najbardziej podobne, a potem w excelu pousuwałem i poedytowałem odpowiednie kolumny, aby nawi "łyknęła" plik podczas importu. Ale excel to cudne narzędzie, da się tym robić cuda w parę minut ;) .
Pzdr

Można :lol: z tej strony http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=2803 pobrać " Fotoradary w Polsce - (plik: poi_ump.gpi) " - to są POI dla Garmina następnie w tym programie http://www.routeconverter.com/home/en przerobić na POI do NAVI 600/900. :lol:
Nie wiem jak w 600 ale w 900 działa to w ten sposób że jak zbliżamy się np.do fotoradaru to jest krótki dźwięk ostrzegawczy i na całym ekranie mamy komunikat o fotoradarze z podaną odległością np.400 m (zależy jak ustawimy w opcjach navi ) przyciskiem OK można to wyłączyć lub jak miniemy fotoradar komunikat sam znika.
W gotowcu są fotoradary stałe, przenośne,ewentualne kontrole, niebezpieczne miejsca i przejazdy kolejowe. :-)
Baza jest na bieżąco aktualizowana, od wielu lat z niej korzystam .
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: