Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolki
Autor Wiadomość
Arti2

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 20 Maj 2013
Posty: 8
Skąd: Tarmów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2014-10-13, 21:00   Kontrolki

Witam Ostatnio w mojej epice zaczęły pojawiać się kontrolki zmiany oleju, oraz awarii silnika. Po wizycie u mechanika i wymianie oleju wszystko grało, lecz kontrolka silnika znowu powróciła. Auto nie zbiera się w ogóle. Na autostradzie pojadę max z pedałem wciśniętym w podłogę 100 km/h. Mechanik mówił, że coś z turbiną się podziało. Ktoś ma jakieś pomysły ? Kasowanie kontrolki nic nie pomogło.
 
 
     
Komierowski 
Chepica

Model Samochodu: Chevrolet Epica
Pomógł: 12 razy
Wiek: 76
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 389
Skąd: Szwecja Lund
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 17/45
 37%
Wysłany: 2014-10-14, 17:01   

Trudno ocenic wypowiedz mechanika,ktory nic nie pomierzyl tylko mu sie wydaje.
Pytanie numer jeden,kiedy zmieniales filtr paliwa.Cheva zaleca wykonanie wymiany co 60 tys km.
Gaszenie lampki (Check engine) nalezy wykonac komputerem a nie sposobem.Wystarczy odpiac klemy od akumulatora i bedzie ten sam efekt po ich zalozeniu a nie wykasowaniu prawidlowym.
Pzdr.Chepicka 215.
_________________
Chepica215
 
     
Arti2

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 20 Maj 2013
Posty: 8
Skąd: Tarmów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2014-10-14, 20:35   

Wymiana filtru paliwa i kasowanie kontrolki pomoże ? Boje się, że to coś grubszego, ponieważ kiedyś miałem ten sam problem ale po 4-5 dniach kontrolka zgasła i autko się prawidłowo zbierało.
 
 
     
milyjarek 

Model Samochodu: Chevrolet Epica 2,0 D LMV
Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Wrz 2013
Posty: 58
Skąd: Wrocław
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 7/14
 50%
Wysłany: 2014-10-14, 23:35   

Pojedz do ASO lub na warsztat gdzie mają program do tego auta. Nie ma co wierzyć mechanikowi który tylko gdyba. Podepną fachowcy pod komputer i wszystko się wyjaśni.
_________________
milyjarek
 
 
     
Komierowski 
Chepica

Model Samochodu: Chevrolet Epica
Pomógł: 12 razy
Wiek: 76
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 389
Skąd: Szwecja Lund
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 17/45
 37%
Wysłany: 2014-10-15, 13:49   

Podejrzewam ze mechanik sam odpial akumulator celem zresetowania a w zamian dostal taki kompot.
Zrestowal ale zawsze po odpieciu klem z akumulatra trzeba wszystko wygasic komputerem.
Do prawie kazdej czynnosic przy silniku prosza o odczepienie klem z akumlatora.Uzytkownik nie wie ze teraz trzeba porocic do stanu starego kompem.Byc moze trzeba czesciej to robic po to aby zawsze bylo wszystko sprawne.
Pzdrawiam .
Chepica 215
_________________
Chepica215
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: