Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Nie zapalaj?cy si? wy?wietlacz radia CD300
Autor Wiadomość
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 33
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-08-29, 01:14   Nie zapalający się wyświetlacz radia CD300

Witam panowie mam taki problem, od jakiegoś czasu zauważyłem w swoim cruzaku, że gdy zapalam stacyjkę włącza się radio ale nie zapala się wyświetlacz, muszę nacisnąć power wchodzi w stan uśpienia zapala sie i dopiero wszystko gra. Miał może ktoś taki problem???
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Zajjack

Model Samochodu: Czarny Cruze LS z pakietem LS+
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 124
Skąd: Górzno k. Garwolina
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 4/22
 18%
Wysłany: 2014-08-29, 12:05   Re: Nie zapalający się wyświetlacz radia CD300

Transformer4 napisał/a:
Witam panowie mam taki problem, od jakiegoś czasu zauważyłem w swoim cruzaku, że gdy zapalam stacyjkę włącza się radio ale nie zapala się wyświetlacz, muszę nacisnąć power wchodzi w stan uśpienia zapala sie i dopiero wszystko gra. Miał może ktoś taki problem???

Jedną z przyczyn może być nieaktualny firmware lub przejście auta w tryb transportowy.
Ja miałem podobnie na początku eksploatacji, na 1 przeglądzie wgrali nowe oprogramowanie i dodatkowo serwisant coś mówił o trybie oszczędzania energii podczas transoprtu - podobno dezaktywuje się go wciskając kompinację przycisków. Dodatkowym objawem był u mnie samoczynne uruchamianie się alarmu.
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 33
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-08-29, 13:50   

Dziękuje za odpowiedź. Pytanie ile mnie skasują za wgranie nowego softu w serwisie
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Zajjack

Model Samochodu: Czarny Cruze LS z pakietem LS+
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 124
Skąd: Górzno k. Garwolina
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 4/22
 18%
Wysłany: 2014-08-29, 19:16   

Transformer4 napisał/a:
Dziękuje za odpowiedź. Pytanie ile mnie skasują za wgranie nowego softu w serwisie

Jeżeli auto na gwarancji to powinni zrobić to za darmo.
Nie wiem czy na 100% to wina softu, piszę jedynie co było u mnie.
Zauważyłem także, że jak jest duży mróz to auto też nie odpala domyślnie wszystkich rzeczy - między innymi wyświetlacza, oświetlenia wnętrza przy otwieraniu drzwi, widocznie może to jakieś zabezpieczenie w przypadku wykrycia przez samochód jakichś nieprawidłowości lub w celu oszczędzania akumulatora, oczywiście jak w takim przypadku się wciśnie przycisk to wyświetlacz się uruchamia.
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 33
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-08-30, 22:04   

A możesz się dowiedzieć jaka jest kombinacja tych przycisków żeby to wyłączyć??
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2014-08-31, 16:18   

U mnie nawet przy -25 stopniach C jak cruzak stoi ponad tydzień odpala wszystko od razu i bez żadnych problemów, więc to raczej jest nadal wina softu chyba, że nie odpala czegoś od razu.
 
     
lis tomek 
listomek

Model Samochodu: Cruz 1.6 LT HB
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 43
Skąd: Mrągowo
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 5/13
 38%
Wysłany: 2014-08-31, 17:15   

Potwierdzam jak kolega wyżej ja użytkuję już trzy lata i zero problemu ale miałem podobnie w citroenie i skończyło się na wymianie całego wyświetlacza auto miało 10lat
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-05-13, 11:37   Nie zapalający się wyświetlacz radia CD300

rafic, lis tomek, Panowie, kolega Transformer4, popełnił błąd w nazwie tematu :wink:

chodziło o wyświetlacz w radiu CD300 nie CD400 :-)

Poprawione <luzik>
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: