Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy Navteq
Autor Wiadomość
paw_el

Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ LPG
Dołączył: 08 Lip 2013
Posty: 14
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2013-07-10, 13:22   Mapy Navteq

Witajcie,
dostałem gratis mapy ale są lipne bo z 2011 r., czy można to jakoś zaktualizować? I czy można podłączyć jakieś inne mapy, np. mapmap?
Mapy mam na karcie SD.

Pozdrawiam
Paweł
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-07-10, 13:26   Re: mapy navteq

paw_el napisał/a:
Witajcie,
dostałem gratis mapy ale są lipne bo z 2011 r., czy można to jakoś zaktualizować? I czy można podłączyć jakieś inne mapy, np. mapmap?
Mapy mam na karcie SD.

Pozdrawiam
Paweł


Oficjalna strona:

http://www.navteq.com/

inne zrodla:

www.ebay.com ; www.ebay.de

Pasuja mapy z Opla - sprawdzone przez comtv

Inne opcje niestety na dzien dzisiejszy nie dzialaja, lub nie zostały upublicznione jako znane i dzialajace
 
     
gck01 

Model Samochodu: cruze 1,8 LT+
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 105
Skąd: WARSZAWA
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 5/20
 25%
Wysłany: 2013-10-02, 17:22   

nie wiem ile w tym prawdy ale ta najnowsza wersja na 2013 to lipa. w zasadzie nie wiele się różni od wersji wcześniejszej. trzeba będzie jeszcze trochę poczekać aż ukaże się mapa z NOWA OBWODNICĄ STOLICY :-)
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-10-02, 18:57   

gck01 napisał/a:
nie wiem ile w tym prawdy ale ta najnowsza wersja na 2013 to lipa. w zasadzie nie wiele się różni od wersji wcześniejszej. trzeba będzie jeszcze trochę poczekać aż ukaże się mapa z NOWA OBWODNICĄ STOLICY :-)


No z tym to poczekamy do 2020 r. :D zanim skończą to będzie już pewnie wersja 2050 :D

Ja muszę się spytać znajomego, czy próbował mapy w Orlando, bo w sumie chyba navi jest ta sama.
 
     
Max73 
Max73

Model Samochodu: Cruze SW VCDi 2.0
Dołączył: 26 Maj 2013
Posty: 27
Skąd: Poznań
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 9/9
 100%
Wysłany: 2013-10-15, 18:33   

.. ja mam 2013 i trudno odnieść mi się do wcześniejszych wersji - nie jest to automapa no ale jest! :-)

Za to układ jest trochę niestabilny - czasem potrafi walnąć tekstem " brak ważnej karty SD" czy coś w tym stylu. Wcale to nie przeszkadza żeby przy kolejnym odpaleniu auta zadziałał prawidłowo.
_________________
Max
 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-10-15, 23:09   

Nigdy nie miałem problemu z mapami w Navi 600, zawsze stabilnie, bez błędów. Owszem, są nieaktualne, do tyłu ok. 1,5 roku. Mapy, sposób działania, moment komunikatu bardzo podobne do NOKIA Maps. Pewnie ten sam silnik aplikacji, w końcu tu i tu to Navteq.
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-10-16, 09:23   

No i sprawdził znajomy, ale nie jestem pewny czy w Orlando jest napęd CD czy DVD ? Bo mapy navteq nagrałem na płytę dvd i nie działają, a że on laik to nie potrafił mi wytłumaczyć co się pokazywało.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
Muniek 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze Kombi 1.4 T
Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2014-02-06, 12:57   Aktualizacja map Navteq

Aktualne mapy Navteq można nabyć tu:
aktualizacja map
Najnowsze mapy 2013/2014
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-11, 12:56   

byłem w ASO i mi powiedzieli że za aktualizacje mapy tylko na Polske i chyba Estonie mogę dostać za 800pln. To jakaś masakra. Tu na stronie cena jest całkiem niezła biorąc pod uwagę ze jest na całą europe. Tylko mam obawę jak to sie zamawia bo nigdy nie zamawiałem nic ze strony producenta. No i pytanie czy komunikaty głosowe będą po Polsku?
 
     
Muniek 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze Kombi 1.4 T
Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2014-02-11, 14:33   Mapy Navteq

Komunikaty będą po Polsku. Identyczną mapę tylko 2012/2013 dostałem z samochodem.
 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2014-02-13, 23:05   

Na stronie od Muńka:
Za 149£ są mapy całej Europy do Chevroleta.
Za 99, ale €, są mapy North Central Europe do Opla Navi600.
Czy do Navi600 w cruze będą pasowały te mapy sprzedawane do Opla?
 
     
grom11 

Model Samochodu: Chevy Cruze kombi LT+ 1.4T
Pomógł: 1 raz
Wiek: 43
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2014-05-20, 00:44   

Czy to będzie pasowało do Chevroleta?

http://www.navigation.com...1036/en_GB/EUR/

(W ASO "nie wiedzą".)
Czy NAVI600 Chevroleta akcepuje karty SD od NAVI600 Opla?
Wiem, że NAVI600 Chevy akceptuje mapy z NAVI900 Opla.
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2014-05-24, 17:57   

Powinno pasować. To są przecież mapy do NAVI600.
Mapy do Navi 600 to dokładnie te same mapy co do Navi 900. Navi 900 odczytuje dodatkowo widok 3D i jescze parę innych funkcji.
Ja używam u siebie mapę Europy własnie od Opla.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: