Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Siatka grodz?ca do Cruze kombi
Autor Wiadomość
gryzor 

Model Samochodu: Cruze Kombi LT 2013 MY2014
Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 23
Skąd: Oleśnica
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2014-04-05, 15:34   

Cześć

Obserwuje ten wątek od jakiegoś czasu. Ktoś może mi wyjaśnić gdzie miał to siatkę jak odbierał samochód, bo zapytałem się sprzedawcy MMCars i odpowiedział mi tak:

"Elastyczna siatka znajduje się obok koła zapasowego lub zestawu naprawczego. W zależności od wyposażenia. "

Tylko gdzie to jest, bo nie mam koło koła zapasowej żadnego pakunku. :-(

Jak udowodnić sprzedawcy że jej nie dostałem ??

Za wszystkie rady z góry dzięki. ;-)
 
     
zdzis.michal 
Zdzis

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 350
Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 19/41
 46%
Wysłany: 2014-04-05, 16:10   

Witam

W mojej opinii udowodnienie sprzedawcy jest niemożliwe. Przed odbiorem samochodu przeczytałem, co wchodzi w skład wyposażenia i poprosiłem o pokazanie każdego detalu, nie wskazanie, gdzie leży. Siatki zazwyczaj nie trzymają w samochodzie, tak jak gaśnicy , apteczki itp. Przynoszą w momencie odbioru. mnie tak jak pisałem dostarczyli z innego modelu i po 2 tygodniach jak się zorientowałem i zgłosiłem, stwierdzili osobiście, że mam rację i po kilku dniach ściągnęli właściwą. Ta pierwsza miała za długi górny pałąk i nie można było zmieścić w gniazdach. Krótkie przepraszamy i po sprawie. Myślę, że jedynie można starać się przekonać sprzedawcę. Sugeruję przypomnieć sobie, czy gaśnica, trójkąt itp. od razu były w samochodzie, czy dostarczył w momencie odbioru. Można również podejść do salonu, w ramach oględzin sprawdzić, czy w salonie w innym egzemplarzu jest w miejscu wskazanym i to może być jakaś podstawa, chociaż niewielka.

Życzę powodzenia

Pozdrawiam
 
     
mgcode 


Model Samochodu: Cruze 1.7D 130KM SW LT+
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-04-07, 11:32   

C77 napisał/a:
No i jest!
Obrazek

Wygląda tak samo jak ta do Cruzaka,
dodatkowo można sprawdzić jeszcze ewentualne numery - obstawiam że są te same 8-)
Heh wiecie ile kosztuje ta siatka w ASO? :mrgreen:


to siatka do Astry?? Pasuje? ;) W ASO pewnie z 900zł ;)
 
     
mgcode 


Model Samochodu: Cruze 1.7D 130KM SW LT+
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-04-11, 10:27   

Trafiłem wyjątkowo tanio siatkę do Astry, podjąłem ryzyko i zamówiłem!

Właśnie wracam z przymiarek. Niestety, ale siatka grodząca z Astry nie pasuje do Cruza! :(
Pałąk jest za wąski o jakieś 0,5-1 centymetra, po 15 minutach kombinacji pogodziłem się z faktem, że nijak nie da rady :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-04-11, 10:57   

o 0,5 cm????????? :shock:
trzeba sprawdzić numery GM dla obu siatek :->

W ASO oryginał do Cruze coś okolo 600 pln :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2014-04-11, 10:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
mgcode 


Model Samochodu: Cruze 1.7D 130KM SW LT+
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-04-11, 11:06   

Nie wiem o ile różni się od oryginalnej, ale powiedzmy, że 0,5-1cm dałby radę, po pracy jeszcze popróbuje powciskać :))

600zł, może jest złocona? ;) Ja dałem całe 60zł miała być używana, przyszła nowa zafoliowana, jak jej nie wcisnę to odeśle, szkoda bo cena taka atrakcyjna ;)

Może z Insygni w takim razie lepiej by pasowała..

Gdzie można sprawdzić takie numery?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-04-11, 11:23   

mgcode napisał/a:
Ja dałem całe 60zł miała być używana, przyszła nowa zafoliowana, jak jej nie wcisnę to odeśle, szkoda bo cena taka atrakcyjna ;)


Co?? 60 PLN za oryginalną nową siatkę do AstryIV? :shock:

Nie odsyłaj jej, lecz wystaw na allegro za 150 pln 8-)

mgcode napisał/a:
Gdzie można sprawdzić takie numery?


NP. tutaj: http://www.sklep.szpot.pl...44169351&page=2
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mgcode 


Model Samochodu: Cruze 1.7D 130KM SW LT+
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-04-11, 11:28   

Też tak pomyślałem, przynajmniej bym nie stracił na dostawie :)

W tym sklepie akurat do Cruza nie ma, jest do Astry, numery z Astry sprawdziłem tutaj: http://ecat24.com/catalog...103/1681/15956/

Większy kłopot mam z jakąś wyszukiwarką części do Cruza, bo żadnej tak porządnej jak ta wyżej nie znalazlem :/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-04-13, 08:33   

mgcode napisał/a:
Ja dałem całe 60zł miała być używana, przyszła nowa zafoliowana, jak jej nie wcisnę to odeśle, szkoda bo cena taka atrakcyjna ;)


W Szpocie za Twoją siatkę z AstryIV chcą 540 pln :mrgreen:

http://www.sklep.szpot.pl...707004&x=14&y=9
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-04-13, 09:02   

Ustaliłem numer org. siatki grodzącej do Cruze kombi: GM 95942869

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
gryzor 

Model Samochodu: Cruze Kombi LT 2013 MY2014
Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 05 Lut 2014
Posty: 23
Skąd: Oleśnica
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2014-05-09, 00:03   

Cześć

Dalej walczę z MM Cars o siatkę doszedł jeszcze klucz z zestawu wymiany koła, mam lewarek klucza brak :-( ,

Pytanie gdzie jest napisane(na co mam się powołać), że ta siatka ma być na wyposażeniu seryjnym ??

A może napisać do Chevrolet Polska w tej sprawie czy mnie oleją ??

Oczywiście moja wina, że nie sprawdziłem wcześniej, lewarek widziałem, ale trzeba było odkręcić koło i sprawdzić dokładnie czy jest wszystko. :-(
 
     
zdzis.michal 
Zdzis

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 350
Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 19/41
 46%
Wysłany: 2014-05-09, 08:22   

Witam

gryzor napisał/a:
Pytanie gdzie jest napisane(na co mam się powołać), że ta siatka ma być na wyposażeniu seryjnym



A może napisać do Chevrolet Polska w tej sprawie czy mnie oleją


Mogę jedynie pomóc w ten sposób:

Chevrolet wydał prospekty co wchodzi w wyposażenie danego modelu. To taka mała podłużna książeczka 5 stron z tytułem Cruze Kombi ceny i wyposażenie z kolorową okładką. Jest dostępna do wzięcia w każdym salonie lub na stronie internetowej. Na stronie 4 u góry jest opis. Dla Twojego LT siatka jest w wyposażeniu. Zrobiłem zdjęcia tych stron, ale nie wiem, jak dołączyć do tekstu.

Proszę również wejść na stronę http://www.chevrolet.pl/eap/cruze-sw.pdf wywołać zbiór w pdf: pobierz cennik cruza kombi i tam z kolei pod koniec strony 3 w tytule wyposażenie wnętrza.

Nie mniej jednak nie ma możliwości bezpośredniego udowodnienia sprzedawcy, że nie dostarczył. Było o tym w moim wpisie z 26 marca.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-05-09, 12:01   

zdzis.michal, zdjęcia najlepiej dodać na sever ze zdjęciami np.http://www.fotosik.pl/
a następnie skopiować bezpośredni link do nich w treść swojego postu.

Co do wyposażenia fabrycznego w tą siatkę, to pamiętam że ona chyba była tylko dla MY2013,
a potem znikła w MY2014, ale może się mylę :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
zdzis.michal 
Zdzis

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 350
Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 19/41
 46%
Wysłany: 2014-05-09, 12:15   

C77 napisał/a:
Co do wyposażenia fabrycznego w tą siatkę, to pamiętam że ona chyba była tylko dla MY2013,

a potem znikła w MY2014, ale może się mylę



zdzis.michal napisał/a:
Proszę również wejść na stronę http://www.chevrolet.pl/eap/cruze-sw.pdf wywołać zbiór w pdf: pobierz cennik cruza kombi i tam z kolei pod koniec strony 3 w tytule wyposażenie wnętrza.



Podałem linki do aktualnej firmowej strony Chevroleta uzyskane rano z Internetu.

Tam również siatka figuruje, z tym, że już do wszystkich modeli nie tylko od LT jak poprzednio.
Swoją drogą zmniejszyła się deklarowana moc silnika ze 124 na 117 KM.
Ale proszę o sprawdzenie.

Pozdrawiam
 
     
leliwapl 

Model Samochodu: Cruze Kombi LT 1,6 2013
Dołączył: 06 Wrz 2013
Posty: 3
Skąd: mazowieckie
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2014-07-04, 14:48   Problem z siatką ochronną w kombi

W styczniu kupiłem Cruza Kombi 2013 w Euromarkecie w Krakowie i dostałem siatkę ochronną. Jadę na wakacje i chciałem założyć bo będzie trochę gratów ale okazuje się że drążek który mocuje się przy suficie jest około 1 cm za długi i nie mogę go zainstalować. Drążek można rozciągnąć około 5 cm ale nie ścisnąć. W instrukcji piszą żeby zaczepić z jednej strony ugiąć drążek i założyć on nic się nie ugina. Czy jest jakiś sposób założenia, a może to jest z innego samochodu. Jakie powinny być prawidłowe wymiary drążka.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: