Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 20:53
Nieoryginalna NAVI a fabryczne sterowanie
Autor Wiadomość
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-06-07, 21:35   

Mi chodzi o to, żeby nie stracić gwarancji... Zamontowanie nie stanowi problemu.
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-07, 21:37   

moj serwis nie mial nic przeciwko moim dodatkom jaki navi, drl itp
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-08-03, 09:01   

I nareszcie radyjko zamontowane:) Trochę to zajęło, bo byliśmy z żoną naszym Cruzem w Jałcie. 3300km w jedną stronę, ale autko nadal żyje po ukraińskich drogach;) Później czekanie na serwis, aż znajdą czas, żeby zamontować. Wcześniej pisałem, że w Danii w serwisie nie zamontują nie oryginalnego radia... tak powiedziała mi pani z działu sprzedaży, jednak po rozmowie z szefem oddziału w Slagelse okazało się, że zamontują każde radio, zaoferował nawet ramki do standardowych modeli na DIN1 i DIN2. Koszt usługi to ok 650zł + 100zł za auto zastępcze na 1 dzień, bo musiałem jakoś jechać do pracy. Radyjko działa bez żadnego problemu. Jest bardzo szybkie, można odpalić nawigację, film i przeglądać zdjęcia w tym samym czasie, bez żadnego przycięcia.
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
zyllion 

Model Samochodu: cruze
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 7
Skąd: polska
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2013-09-19, 17:55   

Czy takie radio z navi można zamontować też w Cruze wersji LT? Fabrycznie auto podobno nie jest przystosowane do montażu nawigacji więc nawet nie można zamówić i włożyć oryginalnej.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-09-19, 19:23   

zyllion napisał/a:
Czy takie radio z navi można zamontować też w Cruze wersji LT? Fabrycznie auto podobno nie jest przystosowane do montażu nawigacji więc nawet nie można zamówić i włożyć oryginalnej.


Problemem beda inne wiazki, inna antena i szerg innych rzeczy.
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-09-19, 22:21   

Nie ma żadnego problemu. Mój to własnie wersja LT. W komplecie przyszły z radiem wszystkie potrzebne kable i antena. Pasuje do oryginalnych kostek. nic nie przerabiasz tylko wpiąć. Ja miałem wcześniej radio z najmniejszym wyswietlaczem. Z wyglądu zewnętrznego tylko ekran się zmienia. Przyciski od radia na konsoli środkowej zostają te same. sterowanie z kiery też działa - można je nawet dowolnie programować. Radio jest zgodne z CAN więc opcje ustawień auta też są w menu. Ja używam swojego od lipca i wszystko diała. A co do włożenia oryginalnej navi to mi powiedzieli w ASO że nie ma problemu, tylko to duży koszt. :-P
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
barus 

Model Samochodu: cruze HB 1.8 LT+ pemium - LPG
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 03 Mar 2013
Posty: 141
Skąd: bielsko-b
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2013-09-20, 19:08   

froncz napisał/a:
Nie ma żadnego problemu. Mój to własnie wersja LT. W komplecie przyszły z radiem wszystkie potrzebne kable i antena. Pasuje do oryginalnych kostek. nic nie przerabiasz tylko wpiąć. Ja miałem wcześniej radio z najmniejszym wyswietlaczem. Z wyglądu zewnętrznego tylko ekran się zmienia. Przyciski od radia na konsoli środkowej zostają te same. sterowanie z kiery też działa - można je nawet dowolnie programować. Radio jest zgodne z CAN więc opcje ustawień auta też są w menu. Ja używam swojego od lipca i wszystko diała. A co do włożenia oryginalnej navi to mi powiedzieli w ASO że nie ma problemu, tylko to duży koszt. :-P


Proszę powiedz mi jak jest z czułością tego radia, czy nie gubi stacji, jak wypada pod tym względem porównując go z oryginalnym radiem Cruza?
Jak sprawuje się zestaw głośnomówiący, czy mikrofon znajduje się przy panelu wyświetlacza, czy trzeba przeciągać przewody by zamontować go w innym miejscu?
Co z anteną GPS, gdzie ją zamontować?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-09-20, 21:07   

froncz napisał/a:
Nie ma żadnego problemu. Mój to własnie wersja LT. W komplecie przyszły z radiem wszystkie potrzebne kable i antena. Pasuje do oryginalnych kostek. nic nie przerabiasz tylko wpiąć. Ja miałem wcześniej radio z najmniejszym wyswietlaczem. Z wyglądu zewnętrznego tylko ekran się zmienia. Przyciski od radia na konsoli środkowej zostają te same. sterowanie z kiery też działa - można je nawet dowolnie programować. Radio jest zgodne z CAN więc opcje ustawień auta też są w menu. Ja używam swojego od lipca i wszystko diała. A co do włożenia oryginalnej navi to mi powiedzieli w ASO że nie ma problemu, tylko to duży koszt. :-P


Ale to nie jest oryginalne NAVI, to jest zamiennik MADE IN CHINA na Windows CE
 
     
radecki22 

Model Samochodu: cruze LT 2.0 vcdi 150 KM
Wiek: 44
Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Przemków
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-10-16, 13:07   

witam tez kiedys szukalem jakiegos rozwiazania jezeli chodzi o navigacjie w cuze i jest wyjscie a pic polega na tym ze wymienia sie tylko ekran w ktorym jest juz win core ktory zas obsluguje auto mape i kam cofania + jak by ktos chcial filmy rozmawialem z gasciem i tez bedzie to dzialac w cruze :) link
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-10-16, 13:29   

radecki22 napisał/a:
witam tez kiedys szukalem jakiegos rozwiazania jezeli chodzi o navigacjie w cuze i jest wyjscie a pic polega na tym ze wymienia sie tylko ekran w ktorym jest juz win core ktory zas obsluguje auto mape i kam cofania + jak by ktos chcial filmy rozmawialem z gasciem i tez bedzie to dzialac w cruze :) link


odpusc to sobie, wiecej problemów niz zysku, bo cos musisz zrobic z wyswietlaczem oryginalnym i musi miec to polaczenie z jednostka centralna
 
     
zypek 


Model Samochodu: Orlando LS+ LPG
Wiek: 56
Dołączył: 29 Gru 2012
Posty: 25
Skąd: Wrocław
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2014-01-11, 17:41   

Podepnę się pod temat.
Czy ta kamerka montowana w lampie podświetlenia tab. rej. :
http://www.sklep.hadron.p...-Chevrolet.html
będzie pasowała do Orlando?
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 32
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-11, 12:18   

Hej froncz doczytałem się że zamontowałeś w swoim cruzie navi możesz przesłać mi linka którą i jak się sprawuje w tej chwili, jak z instalacją itp
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2014-06-11, 23:13   

Dopisuje się do pytania Transformer4, też mnie ciekawią wrażenia z eksploatacji, bo się rozglądam za podobnym sprzętem. Czy wyświetla temperaturę zewn.?
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-06-12, 12:47   

A jak z ustawieniami samochodu? Np. Sterowanie automatyką drzwi, sygnał zamknięcia pojazdu itd.
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: