CODE 84 |
Autor |
Wiadomość |
Daralo
PLAYSTATION 3
Model Samochodu: CRUZE LT+PREMIUM 2.0 163km
Poziom: 2
|
Wysłany: 2013-05-19, 16:46 CODE 84
|
|
|
Witam wczoraj podczas jazdy na autostradzie A4 przy 2800 obr/min szósty bieg nagle samochód stracił moc, oświeciła się kontrolka servis (autko z kluczykiem ) oraz Code 84 po przyjeździe na parking, wyłączyłem samochodzik pochodziliśmy po sklepie około pół godz. wracamy przekręcam stacyjkę i wszystko jest ok, przyjeźdzam do domu, i nie daje mi to spokoju więc tel, na infolinie pani przyjęła zgłoszenie, po pół godzinie przyjeźdza (fachowiec) wpina się do kompa i nie wie o co chodzi za dużo błędów mu wyskakuje: popm paliwa,turbo, jakieś przewody, masa , rozkłada ręce i karze jechać do serwisu, więc jutro muszę podjechać do M&MCARS tam gdzie kupiłem samochód. |
|
|
|
 |
etac
Prezes CTP
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 1794 Skąd: SBE
Poziom: 35
|
Wysłany: 2013-05-19, 17:32 Re: CODE 84
|
|
|
Daralo napisał/a: | Witam wczoraj podczas jazdy na autostradzie A4 przy 2800 obr/min szósty bieg nagle samochód stracił moc, oświeciła się kontrolka servis (autko z kluczykiem ) oraz Code 84 po przyjeździe na parking, wyłączyłem samochodzik pochodziliśmy po sklepie około pół godz. wracamy przekręcam stacyjkę i wszystko jest ok, przyjeźdzam do domu, i nie daje mi to spokoju więc tel, na infolinie pani przyjęła zgłoszenie, po pół godzinie przyjeźdza (fachowiec) wpina się do kompa i nie wie o co chodzi za dużo błędów mu wyskakuje: popm paliwa,turbo, jakieś przewody, masa , rozkłada ręce i karze jechać do serwisu, więc jutro muszę podjechać do M&MCARS tam gdzie kupiłem samochód. |
Opisy kodów masz w ksiazeczce. Mogla to byc nawet gdzies luzna masa. |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2013-05-19, 20:18
|
|
|
To mogła być jakaś bzdura, bo gdyby coś poważnego to błąd szybko by powracał,
ja bym tym się nie przejmował i jechał dopiero jak zaświeci się a trwale kolejny raz.
Jak pojedziesz do serwisu to błąd pewnie zniknie np. po aktualizacji oprogramowania.
TUTAJ masz trochę na ten temat. |
|
|
 |
Daralo
PLAYSTATION 3
Model Samochodu: CRUZE LT+PREMIUM 2.0 163km
Poziom: 2
|
Wysłany: 2013-05-19, 21:15 Re: CODE 84
|
|
|
user_01 napisał/a: | Daralo napisał/a: | Witam wczoraj podczas jazdy na autostradzie A4 przy 2800 obr/min szósty bieg nagle samochód stracił moc, oświeciła się kontrolka servis (autko z kluczykiem ) oraz Code 84 po przyjeździe na parking, wyłączyłem samochodzik pochodziliśmy po sklepie około pół godz. wracamy przekręcam stacyjkę i wszystko jest ok, przyjeźdzam do domu, i nie daje mi to spokoju więc tel, na infolinie pani przyjęła zgłoszenie, po pół godzinie przyjeźdza (fachowiec) wpina się do kompa i nie wie o co chodzi za dużo błędów mu wyskakuje: popm paliwa,turbo, jakieś przewody, masa , rozkłada ręce i karze jechać do serwisu, więc jutro muszę podjechać do M&MCARS tam gdzie kupiłem samochód. |
Facet od assistans tak samo stwierdził że może to być luźna masa pojadę do serwisu to zobaczymy |
|
|
|
 |
etac
Prezes CTP
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 1794 Skąd: SBE
Poziom: 35
|
Wysłany: 2013-05-19, 21:18 Re: CODE 84
|
|
|
Daralo napisał/a: | user_01 napisał/a: | Daralo napisał/a: | Witam wczoraj podczas jazdy na autostradzie A4 przy 2800 obr/min szósty bieg nagle samochód stracił moc, oświeciła się kontrolka servis (autko z kluczykiem ) oraz Code 84 po przyjeździe na parking, wyłączyłem samochodzik pochodziliśmy po sklepie około pół godz. wracamy przekręcam stacyjkę i wszystko jest ok, przyjeźdzam do domu, i nie daje mi to spokoju więc tel, na infolinie pani przyjęła zgłoszenie, po pół godzinie przyjeźdza (fachowiec) wpina się do kompa i nie wie o co chodzi za dużo błędów mu wyskakuje: popm paliwa,turbo, jakieś przewody, masa , rozkłada ręce i karze jechać do serwisu, więc jutro muszę podjechać do M&MCARS tam gdzie kupiłem samochód. |
Facet od assistans tak samo stwierdził że może to być luźna masa pojadę do serwisu to zobaczymy |
Jak masz T to moze byc ktorys z wezykow od turbiny |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2013-05-20, 09:58
|
|
|
Po prostu celowo obniża ci moc silnika przez ten błąd, ale powody tego mogą być rożne.
• Контроллер ЭСУД (ECM) для LXV или 2H0
• Контроллер ЭСУД (ECM) для LLW
• Контроллер ЭСУД (ECM) для LXT |
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-05-20, 11:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DAREX
DAREX
Model Samochodu: CRUZE LS+Premium 2.0 VCDi 163KM
Poziom: 4
|
Wysłany: 2013-11-07, 22:54
|
|
|
Właśnie wyskoczyło mi code 84. Przepływomierz to nie jest, zostało to sprawdzone. Efektem jest zmniejszenie mocy, i zdaje się że i turbo nie działa gdyż nie ma charakterystycznego "gwizdu".
Autko jeździ lecz słabo, a przy przyspieszeniu przy większej prędkości (pow. 110km/h) wyskakuje code 84 i moc jest dość gwałtownie okrojona, na chwilę. Jest to niebezpieczne przy wyprzedzaniu.
Na zagranicznych forach piszą o "klipsie węża turbiny" - co to może być, o którym wężu piszą.
Na niemieckim gościu pisze że jego mech "przymocował" wąż do chłodnicy i wszystko jest ok.
Czy ktoś może dać jakąś podpowiedź co to może być. |
|
|
|
 |
DAREX
DAREX
Model Samochodu: CRUZE LS+Premium 2.0 VCDi 163KM
Poziom: 4
|
Wysłany: 2013-11-10, 18:51
|
|
|
Właśnie odkryłem powód wyświetlenia code 84 - to pęknięty przewód do intercoolera.
Dziwne pęknięcie, wzdłuż na długości ok.6 cm w prostym odcinku. Naprawa na razie prowizoryczna, taśma zbrojona + kilkanaście zacisków z tworzywa. Ważne że znowu jest moc, niskie spalanie i ten "gwizd".
Najgorsze że nie umiem namierzyć tej części w necie, w ogóle węży do Cruza brak ! |
|
|
|
 |
mwski
Model Samochodu: cruze
Poziom: 1
|
Wysłany: 2014-04-17, 16:34 code 84
|
|
|
Witam
Na wyświetlaczu mam komunikat "code 84" , podobno związany jest z czasem wymiany oleju .
Olej został wymieniony a komunikat błędu nie został wykasowany , gdyż nie wiem jak to zrobić , podobno z dźwigni kierunkowskazu , próbowałem ale nie udało mi się odszukać jakiejś opcji związanej z olejem .
Można z tym jeździć , ale trochę razi .
Jak usunąć ten komunikat bez wizyty serwisu ? |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
Wysłany: 2014-04-17, 16:39
|
|
|
Ponieważ nie masz informacji nt. silnika w swoim Cruze, nie wiem czy będzie to rozwiązaniem również u Ciebie, ale masz punkt zaczepienia:
http://forum.chevrolet.or...ighlight=#27012 |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
 |
|
|
|
 |
adaśko
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Poziom: 8
|
Wysłany: 2014-09-01, 17:12 awaria cruze
|
|
|
jadąc dzisiaj do pracy auto zaczeło delikatnie przerywać w czasie jazdy później zapaliła się kontrolka check i wyskoczył błąd 84 na wyświetlaczu.podłacczenie pod kompa pokazało awarię układu paliwowego i teraz jestem ciekaw co sie zepsuło?? autko praktycznie nowe bo 2012 rok i przebieg tylko 27000km.silnik 2.0 163KM |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2014-09-01, 17:58
|
|
|
Na guaranie* się dowiedzą
*gwarancji |
|
|
|
 |
mario78
BLACK ROOF

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 1104 Skąd: Białystok
Poziom: 29
|
Wysłany: 2014-09-01, 19:48
|
|
|
W tym temacie masz więcej na temat błędu 84 klik . A co konkretnie było napisane o tym układzie paliwowym? |
|
|
|
 |
adaśko
|
Wysłany: 2014-09-02, 10:27
|
|
|
dzwoniłem dzisiaj do serwisu opla w białymstoku i powiedzieli mi żebym na własną rękę naprawiał auto bo nie mam książki serwisowej ale to troche chyba głupie bo pewnie maja w swojej bazie danych auto ale oczywiście nie chca go naprawiać.zobaczymy jak sie to zakończy.co do błędu to kilka rzeczy na kompie się wyświetlało:od błedu jakiegoś czujnika poprzez błąd jakichś przewodów po pompę wtryskową.auto stoi juz w mechanika więc dzisiaj może zaczną je naprawiać. |
|
|
|
 |
adaśko
|
Wysłany: 2014-09-02, 17:42
|
|
|
autko naprawione,problemem było zawieszający się pływak który pokazywał ze jest jeszcze paliwo ale już go nie było i stad cały problem. |
|
|
|
 |
|