Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Zestaw G?o?nomówi?cy
Autor Wiadomość
Gierappa2 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 3
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2013-05-14, 12:36   Zestaw Głośnomówiący

Witam,
Pisze po raz pierwszy.
Posiadam Cruza 2013 LS+ i mam problem z fabrycznym zestawem głośnomówiącym( nie jest to MyLink).
Mimo ze mam zaktualizowana ksiazke adresowa to niestety gdy ktos do mnie dzwoni wyswietla sie tylko numer telefonu a nie jego nazwa z ksiazki. Tel to iPhone 5.
W instrukcji ktora dostalem przy zakupie jak i na stronie Chevroleta nawet nie ma radia ktore jest montowane w roczniku 2013. Czy ktos moze mial podobny problem i udalo mu sie to rozwiazac?
Pozdrawiam.
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-14, 12:55   

Rozwiązać to nie bardzo się da bo to tak działa po prostu. Ja miałem niezłe cyrki na androidzie żeby w ogóle to działało. Trochę ten zestaw głośnomówiący jest niedopracowany.
 
     
blackbox112 
:)

Model Samochodu: Cruze 1.8 LS+
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 72
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 7/16
 43%
Wysłany: 2013-05-14, 13:04   

http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=1829

Nie wiem czy pomogłem, ale kiedyś ktoś miał podobny problem (i fakt nie wiele dało się z tym fantem zrobić, najwyraźniej ten typ tak ma).
Co do drugiej wypowiedzi ja nie miałem żadnego problemu ze sparowaniem telefonu z samochodem, tel również na andku.
Cieszmy się ze mamy tą opcję w cenie (fakt jej działania pozostawia wiele do życzenia) może kiedyś producent wpadnie na pomysł i wypuści jakiś upgrade.
 
     
sp59

Model Samochodu: Cruze HB LS+
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Kwi 2013
Posty: 37
Skąd: Piekło
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 10/11
 90%
Wysłany: 2013-05-14, 13:14   

Mam podstawowe radyjko z BT, a Chevy Cruz LS+ 2013

BT działa poprawnie, bez problemu paruje się z telefonami (obsługuje do 5 szt.).

To co zauważyłem:
- przy Andku 2.3.6 - nie obsługuje książki telefonicznej ale wyświetla nr dzwoniącego
- przy Andku 4.0.1 - obsługuje książkę i wyświetla nr telefonu, można też wybierać nr bezpośrednio z radyjka (co prawda obsługa tego to jakaś masakra, no ale działa :) )

Niedogodność jaką wiedzę:
- radyjko przyjmuje sobie telefon domyślny i jak mamy inny to trzeba ręcznie wymusić parowanie właśnie z nim, niestety nie szuka ono pozostałych słuchawek.
Przynajmniej jest tak u mnie lub nie umiem tego zmienić :)
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-14, 14:10   

Kolega pytał czy komuś wyświetla się nazwa z książki jak ktoś dzwoni. U mnie nie wyświetla (sam numer mimo zgrania książki z tel). Mam andka 4.1.2 (trochę też zależy od konkretnego romu-u telefonu -jedne działają, inne gorzej).
 
     
ŁukaszP 

Model Samochodu: Cruze SW 1.8 LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 38
Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 39
Skąd: Żyrardów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-05-14, 14:16   

Wydaje mi sie iz wyswietlanie numerow dziala w sposob czysto losowy.
Mam samsunga Wave na systemie BADA. Dla czesci numerow wyswietla sie kto dzwoni a dla czesci nie.
Niestety nie znalazlem zadnej zaleznosci pomiedzy numerem wyswietlanym poprawnie a nie poprawnie.
 
     
amartin 

Model Samochodu: Cruze Kombi 1.4 LS+ My Link
Dołączył: 05 Kwi 2013
Posty: 9
Skąd: Szczecin
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2013-05-14, 14:41   

Używam telefonu z systemem Windows Phone 8. Nie pobiera wszystkich kontaktów z książki telefonicznej. Historia rozmów za to działa prawidłowo.
_________________
 
     
Dot 


Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 242
Skąd: Kraków
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 18/33
 54%
Wysłany: 2013-05-15, 08:29   

Jeszcze jest taka możliwość, że pobiera tylko te numery, które są zapisane w telefonie, a tych z kart SIM nie synchronizuje.
_________________
 
     
blackbox112 
:)

Model Samochodu: Cruze 1.8 LS+
Dołączył: 28 Kwi 2013
Posty: 72
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 7/16
 43%
Wysłany: 2013-05-15, 08:43   

W weekend może znajdę chwilę i pokombinuję z radyjkiem tak jak wyżej napisał Dot,
zobaczymy czy będzie różnica pomiędzy numerami zapisanymi na sim i w kom.
O efektach poinformuję
 
     
ŁukaszP 

Model Samochodu: Cruze SW 1.8 LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 38
Dołączył: 12 Mar 2013
Posty: 39
Skąd: Żyrardów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-05-15, 11:25   

Dot napisał/a:
Jeszcze jest taka możliwość, że pobiera tylko te numery, które są zapisane w telefonie, a tych z kart SIM nie synchronizuje.

Sprawdzilem, nie ma roznicy.
Obydwa kontakty zapisane tylko na telefonie, numery wpisane w ten sam sposob (z kierunkowym kraju).
Przy dzwonieniu jednego numeru identyfikuje rozmowce, gdy dzwoni drugi brak identyfikacji.
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-15, 12:59   

U mnie takie samo zachowania (czyli brak reguły z identyfikacją). To akurat jeszcze nie wkurza aż tak. Najgorszy jest sposób wybierania numeru z pozycji radia (przebijanie się przez opcje - ten kto to wymyślił chyba nie używa telefonu w aucie).
 
     
maxms

Model Samochodu: Chevrolet Cruze Kombi LT+ 1.4T
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 8
Skąd: Rybnik
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-05-15, 15:44   

ŁukaszP napisał/a:
Obydwa kontakty zapisane tylko na telefonie, numery wpisane w ten sam sposob (z kierunkowym kraju).


A kierunkowy kraju w jakiej formie wpisujesz np: +48 czy 48 :?:
U mnie na razie wszystkie które dzwoniły z prefiksem +48 wyświetlało nazwę ;-)
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-15, 23:02   

Jutro sprawdzę czy numer z formatem +48 zmienia postać rzeczy.
 
     
bartasct 

Model Samochodu: Cruze 1.4T
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 40
Skąd: Jastrzębie
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2013-05-16, 15:29   

Ja mam takie pytanie .Czy można zmienić język wybierania głosowego z angielskiego na polski??
 
     
tpi0

Model Samochodu: Ford Focus, Chev'i Orlando LTZ 1,8+LPG
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 2/11
 18%
Wysłany: 2013-05-16, 15:49   

bartasct napisał/a:
Ja mam takie pytanie .Czy można zmienić język wybierania głosowego z angielskiego na polski??


Nie można.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: