Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 09:02
Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
maxms

Model Samochodu: Chevrolet Cruze Kombi LT+ 1.4T
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 8
Skąd: Rybnik
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-04-25, 09:58   

Podbiję temat

Czy orientuje się ktoś jak jest z gwarancją cruzaka po podpięciu się ELM327, a dokładnie czy sterownik samochodu zapisuje podpięcie interfejsem czy tylko np: kasowanie?
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-04-25, 10:27   

Spokojnie możesz podłączyć. Chyba przeceniasz możliwości i umiejętności Panów z ASO.
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-04-25, 10:55   

maxms, a niby co oni mogą zobaczyć ? Że podpięty został komputer ? Zresztą panowie w ASO nie wiedzą dokładnie na czym działa np. navi :mrgreen:
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
maxms

Model Samochodu: Chevrolet Cruze Kombi LT+ 1.4T
Dołączył: 30 Mar 2013
Posty: 8
Skąd: Rybnik
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-04-28, 20:01   

No właśnie to bym chciał wiedzieć czy zapisywane są podłączenia kompa czy tylko modyfikacje typu kasowania błędów itp.

Pewnie za dużo naczytałem się różnych forów i jestem przewrażliwiony ;-)
 
     
radecki22 

Model Samochodu: cruze LT 2.0 vcdi 150 KM
Wiek: 44
Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Przemków
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-05-07, 11:59   

a jaki program do diagnostyki moze ktos mam namiar ale za programy typu pcscan dzieki te nie sa za dobre moze jakis od opla ?
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-05-07, 12:57   

Amatorskich interfejsów nie ma pod cruza, pod opla są np. op-com który robi astre j i insignie ale do chevrolet niestety nic nie ma :(
Jedynie można sobie błędy usunąć np. ELM
Pozostaje GM Mdi, którego na aliexpress są kopie "GM mini MDI" za jakieś 200$ ale to i tak nie wiadomo co się tym zrobi. W ASO jak pytałem czy można pare modyfikacji przeprowadzić to mi powiedzieli że nie da rady bo oni nie mogą (lub nie chcą ?) nic modyfikować.
Chciałem żeby mi wyłączyli czujnik desczu programowo bo mnie doprowadza do szewskiej pasji ale niestety nikt tego nie potrafi zrobić, wiec jak mniemam poprostu nie ma czym...
 
     
radecki22 

Model Samochodu: cruze LT 2.0 vcdi 150 KM
Wiek: 44
Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Przemków
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-05-07, 13:04   

elma mam i wpinalem sie zadna rewelka musze poszukac na necie tego Gm mini :) jak znajde to dam linka
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-05-07, 13:08   

tu masz linka przykładowego:

http://www.aliexpress.com.../742001077.html

Jednak cena spora jak na interfejs dla jednej osoby, co innego do seriwu:) Jednak i tak nie wiadomo tak naprawdę co potrafi...
 
     
radecki22 

Model Samochodu: cruze LT 2.0 vcdi 150 KM
Wiek: 44
Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Przemków
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-05-07, 14:30   

widzialem to cudo ale nie kupie :) jeszcze szukam programu
general-motors-global-tis-tis2web-tech2win-vmware-[torrentino] to znalazlem wieczorem zapodam sciaganie zobacze co to jest za cudo
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-05-07, 19:04   

Za friko to zapomnij to nie VW, a ten link co podałes to sam program któy działa tylko z oryginalnym interface GM (MDI) i Abritus72 (AVDI).
Więc nawet nie masz po co ściągać...
 
     
radecki22 

Model Samochodu: cruze LT 2.0 vcdi 150 KM
Wiek: 44
Dołączył: 04 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Przemków
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-05-08, 06:50   

tak wiem juz teraz wiem poczytalem wczoraj o tym
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2013-11-13, 09:53   ELM 327 diagnostyka

Witam! Chciałbym zapytać czy ktoś z Was używał do diagnostyki Cruza takiego urządzenia jak ELM 327 i czy wogóle to działa, ponieważ ja taki zakupiłem w wersji bluetotth i miałem kilka programów typu pcmscan, scantool, obdII wiz i cos tam jeszcze i "xxxx". tylko raz mi sie udało połączyć interfejs z kompem i było to na programie pcmscan ale trwało to zaledwie 15-20s i póżniej już nie dałem rady się połączyć.Diody migają tak jakby próbował się łączyć ale nic z tego nie wychodzi aha i jakiś komunikat wyskakuje ale nie wiem o co chodzi. Bardzo bym prosił o pomoc bo nie mam już gwarancji a ostatnio świeciła mi się check engine teraz akurat zgasło ale chciałem sobie coś z tym zrobić.
Pozdrawiam!
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-11-13, 10:18   

Na jaki system ? na Androida dobry jest Torque. Powiem, że ja swojego lacetti z tabletem bez problemu paruję, a z tel. nie idzie, więc może to być kwestia ustawień bluetootha w urządzeniu na którym chcesz odczytać błędy.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2013-11-13, 10:21   

miałem to na tablecie ale nie połączyło się.

p.s. jak zamiescic zdjecie to bym dodał ten komunikat co mi pokazuje.
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-11-13, 11:51   

Daniel a ile dałeś za ten skaner?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: