Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Aveo T300 Nawiew na szybe przednia
Autor Wiadomość
Maxus 

Model Samochodu: Aveo T300 1.2 86km LT
Wiek: 30
Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 33
Skąd: Poznan
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-10-31, 01:57   Aveo T300 Nawiew na szybe przednia

Witam

Mam maly problem , poniewaz przy wlaczeniu nawiewu na przednia szybe wlacza sie automatycznie klimatyzacja, problem wtym ze chciablym miec takowy nawiew bez klimatyzacji i teraz pytanie :

Czy jest mozliwosc wylaczenia automatu ktory wlacza klimatyzacje przy przedniej szybie nawiewu ?

Aso w Poznaniu twierdzi ze nie da sie tego wylaczyc , podobno w Cruze jest taka sama sytuacja.




Pozdrawiam
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-31, 06:36   

Nie wiem dokładnie jak tam jest to zrobione w T300 ale na T255 jest sposób > KLIK
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-10-31, 10:37   

Marco napisał/a:
Nie wiem dokładnie jak tam jest to zrobione w T300 ale na T255 jest sposób > KLIK


Tyle ze w T255 nie ma szyny CAN. A tutaj juz to jest zaprogramowane w module, zerkne w schemat wieczorkiem.
 
     
Maxus 

Model Samochodu: Aveo T300 1.2 86km LT
Wiek: 30
Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 33
Skąd: Poznan
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-10-31, 10:51   

Powiem tak , bylem dzisiaj w Aso przeprogramowali , ale nic to nie dalo i znow poczciwy Pan powiedzial ze niestety nic z tym nie da sie zrobic, ale ciekawie jak w Cruzie to wykombinowali ze podobno sie da wylaczyc .
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-10-31, 11:03   

hmm,

a mi to sie nie włacza defaultowo...
_________________
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-10-31, 11:22   

tomekrus napisał/a:
hmm,

a mi to sie nie włacza defaultowo...



Pytanie czy w ustawieniach samochodu, dostepne przez wyswietlacz nie ma takiej opcji. W Cruzie jest taka opcja wylaczana przez ustawienia, ze przy jakies temperaturze po zalaczeniu silnika zalacza sie ogrzewanie tylnej szyby. Mozna to samemu wylaczyc na stale.
 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-11-02, 16:29   

U siebie takiego problemu nie mam. Gdy przekręcam nawiew na szybe klima mi się nie załącza.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
Maniekwawa 
Maniek

Model Samochodu: Aveo 1.4 T300 LT+ 4d
Wiek: 35
Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2012-11-02, 18:41   

Ja też nie mam takiego problemu, przy nawiewie na szybę klima jest wyłączona.
Może u Ciebie jest jakiś problem z sterownikiem?
Ciekawe czy inni też tak mają?
 
     
gigi303 

Model Samochodu: Aveo
Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 9
Skąd: WWA
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-11-02, 19:52   

aż sprawdziłem u siebie bo zawsze miałem ustawione nogi szyba, przy samej szybie klima przy obecnych warunkach pogodowych nie załącza się ale o ile mnie pamięć nie myli to w wakacje uruchamiała się tylko prawdopodobnie to z powodu że auto gasiłem z klimą, w ramach ciekawostki powiem że w focusie jak mam nawiew na szybę też zawsze uruchomi się klima wystarczy przestawić na nogi z szybą i się nie włączy
 
     
Maxus 

Model Samochodu: Aveo T300 1.2 86km LT
Wiek: 30
Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 33
Skąd: Poznan
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 6/11
 54%
Wysłany: 2012-11-02, 20:13   

hmm to ciekawe , poniewaz po grzebaniu w kompie auta przy temp +- 5 stopni zalacza sie ogrzewanie tylnej szyby i to samoczynnie ......


No to trzeba jechac chyba do innego aso jezeli wiekszosc twierdzi ze im sie klimatyzacja nie zalacza na przedniej szybie..


Pozdrawiam
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-11-04, 12:33   klimatyzajca na szybe aveo t300

W nowym Aveo po przełączeniu nawiewu tylko na szybę klima uruchamia się automatycznie i tak ma być. Może to być nieco mylące, bo mimo załączenia się sprężarki klimy, kontrolka klimy się nie zapala, więc można twierdzić, że klima nie działa.

Dokładnie tak samo jest w Cruze: http://forum.chevrolet.or...?t=1068&start=0
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
Maniekwawa 
Maniek

Model Samochodu: Aveo 1.4 T300 LT+ 4d
Wiek: 35
Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2012-11-04, 20:15   

ŁukaszK,

rzeczywiście zauważyłem że powietrze jest zimne mimo nie włączonej klimy(kontrolka)
Trochę to dziwne że mino uruchomionej klimy na nawiewie tylko na szybę kontrolka się nie świeci,jest to bardzo mylące dla użytkownika.
 
     
donbartolo 

Model Samochodu: AVEO LTZ 1.6 4d
Wiek: 43
Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 13
Skąd: Toruń
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2012-11-05, 12:31   

Chcecie mi powiedzieć że klimatyzacja się odpala po włączeniu nawiewu na szybę i nie włącza diody na klawiszu? No i jeżeli rzeczywiście tak jest, to czy po zmianie pokrętła w inną pozycje się wyłącza?
 
     
xyz 
junior

Model Samochodu: Chevrolet Malibu 2.4 LT
Pomógł: 8 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 92
Skąd: CB
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 11/19
 57%
Wysłany: 2012-11-05, 12:32   

Tak
 
     
donbartolo 

Model Samochodu: AVEO LTZ 1.6 4d
Wiek: 43
Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 13
Skąd: Toruń
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2012-11-05, 13:04   

A czy w takim razie ktoś może mi wytłumaczyć czemu nie ma tej informacji o włączeniu, jaki jest cel tego?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: