Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki interfejs i program do laptopa?
Autor Wiadomość
Maciej 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Kwi 2010
Posty: 87
Skąd: Warszawa
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 6/19
 31%
Wysłany: 2012-04-22, 20:31   Jaki interfejs i program do laptopa?

Własnie dojrzałem do zakupu własnego interfejsu. Jaki program zastosować i skąd ściągnąć? Czy taki interfejs jest ok? http://allegro.pl/interfe...2287497282.html
A Wy jakich używacie?
_________________
pozdrawiam
Maciek
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2012-04-22, 20:39   

Jeśli w laptopie masz BT, to zastanów się też nad takim interfejsem, IMHO, wygodniejsza obsługa, niewygodne jest jeździć gdy kabel krząta Ci się koło nóg (jeśli zamierzasz robić jakieś testy w czasie jazdy).
Nie wiem jak ze stabilnością takiego połączenia, to trzeba by poczytać informacje na temat ELM'a na bluetooth,
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
Maidenman

Model Samochodu: Cruze sedan 1.8 16V 141KM + BRC, MY2012
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 218
Skąd: Poznań
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 24/30
 80%
Wysłany: 2012-04-22, 23:09   

Też mam taki kabelek i jak parę lat temu go kupowałem, to napisałem maila do sprzedawcy z prośbą o wysłanie go razem z oprogramowaniem. Z różnych mniej lub bardziej oczywistych względów sprzedawcy takie oprogramowanie mają, lecz ich nie oferują "oficjalnie" w aukcjach. Napisz i pytaj ;-)
_________________
Chevrolet Cruze 2011r. sedan 1.8 16V 141KM na LPG, MY 2012
 
     
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2012-04-23, 14:30   

Polecam program PCMSCAN. Sprawuje się wyśmienicie i jest intuicyjny w obsłudze. Do znalezienia bez problemu w sieci .
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
 
     
czajnik23 

Model Samochodu: Chevrolet Lacetti 1.4 LPG
Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 2
Skąd: ŁOSICE
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2012-04-23, 17:39   

http://www.samdiagnost.ru/index.php program w cyrylicy.Jako fejs kabel K-line ,w windzie przestawic opcje językowe na rosyjski. Jedyny słuszny program pokaże nawet ilośc paliwa w baku.
 
     
Maciej 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Kwi 2010
Posty: 87
Skąd: Warszawa
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 6/19
 31%
Wysłany: 2012-04-23, 19:55   

Dziękuję Kolegom za odpowiedzi.

Maidenman napisał/a:
Też mam (...) ;-)

A jaki masz program? Skoro masz go od lat, to pewnie sprawdza się nieźle.
Mój kolejny kłopot polega na tym, że w laptopie mam vistę. Jest coś co z nią współpracuje?
_________________
pozdrawiam
Maciek
 
     
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2012-04-23, 20:37   

Kolego , przecież Ci napisałem jaki program jest do tego interfejsu najkorzystniejszy .
http://www.palmerperforma...mscan/index.php
Prosty w obsłudze, z bogactwem opcji i po polsku. Mam ten sam interfejs i próbowałem kilkanaście programów i reszta w porównaniu z tym wypada blado. Bez problemu działa na xp jak i na 7.
Jak będziesz miał problemy z kąd go ściągnąć to pisz, dam ci na priw namiar.
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-04-23, 20:55   

PCMSCAN to najstabilniejszy program pod ELM327. Zarówno sam program jak i ten interfejs służy tylko i wyłącznie do monitorowania danych oraz odczytu błędów DTC i nic więcej się tym zestawem nie zrobi.

Pełna diagnostyka, zmiany lub jakakolwiek rozszerzona ingerencja tylko za pośrednictwem zestawu TECH2 podłączonego pod GDS (Global Diagnostic System)
 
     
Maidenman

Model Samochodu: Cruze sedan 1.8 16V 141KM + BRC, MY2012
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 218
Skąd: Poznań
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 24/30
 80%
Wysłany: 2012-04-23, 22:18   

Maciej napisał/a:
A jaki masz program? Skoro masz go od lat, to pewnie sprawdza się nieźle.
Tak jak podpowiadają koledzy, ja tez używam PCMSCAN, jest super jeśli chodzi i opcje i funkcje. Dzięki niemu zaoszczędziłem ładnych kilka stówek kilka razy na diagnozę w serwisie. Na XP i Vista chodzi dobrze, na Win 7 nie sprawdzałem. Jak MARCO pisze cudów nie zdziałasz, ale o ile jako "zwykli zjadacze chleba" się nie znamy to TECH2 jest nam nie potrzebny ;-)
_________________
Chevrolet Cruze 2011r. sedan 1.8 16V 141KM na LPG, MY 2012
 
     
CINEKUS77 

Model Samochodu: CHEVROLET LACETTI
Wiek: 41
Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 38
Skąd: WĄBRZEŹNO
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 11/11
 100%
Wysłany: 2012-04-27, 11:40   

Witam,
i doznałem szoku jak człowiek mało wie o życiu a na forum można takich rzeczy się dowiedzieć, ja też kupuje interfejs dla siebie a zważywszy, że zapaliła mi się kontrolka check i byłem u kolesia i chciał mi to zrobić za 70 zeta :roll: a za tą cenę mam swoje i sam mogę wykasować taki błąd
jeżeli dobrze przeczytałem wasze wypowiedzi że takie podstawowe błędy można wykasować
pozdrawiam
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-04-27, 13:59   

CINEKUS77 napisał/a:
jeżeli dobrze przeczytałem wasze wypowiedzi że takie podstawowe błędy można wykasować


Tak jak najbardziej.
 
     
rutas81 
rutas81


Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Wiek: 38
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 21
Skąd: Swarzędz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2012-12-15, 18:48   

A gdzie znajduję się gniazdo diagnostyczne w Lacetti 1.4 HB?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-15, 22:10   

Proszę KLIK
 
     
rutas81 
rutas81


Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Wiek: 38
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 21
Skąd: Swarzędz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2012-12-18, 19:13   

Czy omawianym zestawem tj. ELM327 i PCMSCAN można skasować wszystkie rodzaje błędów ?
Podłączyłem dzisiaj auto pod kompa i nie odnalazł usterki (poduszka powietrzna) pomino prawidłowej komunikacji pomiędzy komputerem a samochodem.
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-18, 20:07   

rutas81, tym fejsem poduszki ani ABS-u nie ruszysz.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: