Nadwozie - Cruze lusterka zewnętrzne wyblakłe plastiki
ChrisMce - 2014-09-25, 18:50
C77 napisał/a: | BAGI napisał/a: | Niestety wielu użytkowników Cruza ma ten problem. Posmarowanie tak naprawde nic nie da-efekt krótkotrwały. U mnie te plastiki zrobiły się dosłownie białe. |
Fakt, jeśli pigment całkowicie "wyparował" to pozostaje tylko wymiana (na gwarancji lub malowanie (po gwarancji).
Dla porównania przed i efekt po
Obrazek
Obrazek
użyliśmy wysokiej jakości lakieru akrylowego APP w sprayu,
Obrazek
jeśli ktoś chce może wcześniej dodatkowo użyć podkładu pod tą farbę |
Jak ściągnąć lusterko?
C77 - 2014-10-03, 17:30 Temat postu: Jak zdjąć lustreko w Cruze
Od środka, zdjąć maskownicę plastikową,
odłączyć złącze elektryczne
odkręcić te 3 śruby:
Powiedzieć thx! C77
elpablo666 - 2014-10-03, 23:55 Temat postu: Re: Jak zdjąć lustreko w Cruze
C77 napisał/a: | Powiedzieć thx! C77 |
thx C77! Jesteś wielki. Na wiosnę czeka mnie ten zabieg. Pozdro
Gregor - 2014-10-06, 11:47
thx! C77
Ja chyba będę malował w ten weekend. Pochwalę się rezultatem na pewno.
Pozdrawiam
Gregor - 2014-10-11, 18:52
Niestety podczas zdejmowania maskownic w obu przypadkach jeden z klipsów został w drzwiach. Można niestety w łatwy sposób sobie połamać miejsca mocowania klipsów w maskownicach - trzeba uważać.
Przed malowaniem:
Po malowaniu:
Malowane powłoką Plasti Dip - kolor czarny mat. Pomalowałem całość tworzywa, nie tylko tą część która się odbarwia. Jak zrobię zdjęcie w świetle dziennym to może jeszcze dorzucę.
setka - 2014-12-22, 22:38
mam ten sam problem jutro sprobuje przesmarowac czarna pasta do butow i zobacze jaki to da efekt jak nadal bedzie blaklo to bez malowania sie chyba raczej nie obejdzie:/
UPDATE:
No i lipa slady zostaly jednak bez malowania sie nie obejdzie:/
robciok - 2015-01-21, 19:01
Gregor napisał/a: | Niestety podczas zdejmowania maskownic w obu przypadkach jeden z klipsów został w drzwiach. Można niestety w łatwy sposób sobie połamać miejsca mocowania klipsów w maskownicach - trzeba uważać. |
Niestety pękło mi jedno mocowanie przy próbie zdjęcia. Od strony okna odginałem palcami, po przeciwnej stronie płaskim śrubokrętem. Jednak na drugich drzwiach zastosowałem inną technikę i klipsy wyszły bez problemu. Trzeba od dołu śrubokrętem podważać tak jak by się chciało maskownice podnieść do góry. U mnie to wyglądało tak, że poszła trochę do góry, wtedy na dole zrobiła się większa szparka, wsadziłem lepiej śrubokręt i takim samym ruchem podważając cała maskownica z klipsami wyskoczyła
elpablo666 - 2015-01-22, 09:33
Dziękuję za podpowiedź, właśnie się chcę zabrać za to w tym albo przyszłym tygodniu. Lakier już zamówiony
robciok - 2015-01-22, 23:55
Cytat: | Dziękuję za podpowiedź, właśnie się chcę zabrać za to w tym albo przyszłym tygodniu. Lakier już zamówiony |
To dodam jeszcze, że przy tym skutecznym sposobie trzeba sporo siły użyć i jest tak, że mocno napierasz i w pewnym momencie trach maskownica wyskakuje i pojawiają się w słowa ( o k**wa ułamałem ) ale odwracasz i wszystko jest całe
Ja to malowałem plastilakiem i tylko sam ten plastik. Zastanawiam się czy nie pomalować, jeszcze z przodu tego trójkącika, bo nie jestem pewien czy teraz kolor jest jednolity. Ale to już jak coś to na samochodzie pomaluje
elpablo666 - 2015-01-25, 13:15
Jestem już po zabiegu Z jednej strony opisany przez kolegę sposób okazał się skuteczny, z drugiej jednak jeden bolec się ułamał - dokupiłem w sklepie po sąsiedzku po 50 gr
Efekt - SUPER, jestem bardzo zadowolony. Malowałem aż 3 razy w celu dobrego pokrycia.
Zdjęcia "przed":
W trakcie
http://images66.fotosik.p...03gen.jpg[/img]
I już po
Pozdrawiam!
mario78 - 2015-01-25, 16:21
U mnie aż tak mocno nie wyblakły jak na tej Twojej fotce
Ładnie poszła naprawa, wyglądają teraz elegancko .
robciok - 2015-01-25, 19:51
elpablo666 napisał/a: | Jestem już po zabiegu Z jednej strony opisany przez kolegę sposób okazał się skuteczny, z drugiej jednak jeden bolec się ułamał - dokupiłem w sklepie po sąsiedzku po 50 gr |
dobrze, że tylko bolec, u mnie jak robiłem tym nieskutecznym sposobem to pękło to uszko, co siedzi ten bolec dlatego można uznać, że nie poniosłeś żadnej straty
A propo gratuluje efektu, aczkolwiek u mnie jest identyczny efekt Teraz pozostaje tylko kwestia trwałości takiego rozwiązania. Aby jak najdłużej ta guma nie odchodziła
elpablo666 - 2015-01-25, 21:21
mario78 napisał/a: | Ładnie poszła naprawa, wyglądają teraz elegancko . |
Dziękuję Denerwowało mnie to już od dawna. Co do trwałości tego rozwiązania to mam nadzieję, że nie będę musiał powtarzać tej regeneracji, upierdliwe cackanie się
Użyłem lakieru akrylowego APP w sprayu (czarny mat) - 17 zł z Allegro
Jestem tylko ciekaw, z czego się to bierze. Myślałem, że jestem jedyną osobą z tym problemem, a jest to jednak bardzo częste zjawisko. Moje autko jest trzy letnie, ciekawe jakby te plastiki wyglądały po kolejnych trzech...
pawelwaw84 - 2016-08-24, 16:10
C77 napisał/a: | To jest wada fabryczna, a dla Ciebie powód do rwania z ceny.
Z drugiej ma to samo
Obrazek |
Mowa o czarnych elementach ktore robia sie szare? Na tvn turbo ostatnio pokazywali jak sobie z tym latwo poradzic. Delikatnie potraktowac opalarka i plastiki jak nowe.
pool80 - 2016-08-24, 20:01
opalarką? coś więcej na temat? na czym robilito i czy ktoś to u nas robił? Ja raz na czas czernidło.
|
|
|